Israelsk satellitt ødelagt i eksplosjon

Ulykken betyr et tilbakeslag i arbeidet med å gi store deler av Afrika internett-tilgang. Den er også et hardt slag for den israelske romfartsindustrien.

Her eksploderer raketten som var lastet med den israelske satellitten. (Foto: Skjermdump av vide fra uslaunchreport.com via Ynetnews.com)
Her eksploderer raketten som var lastet med den israelske satellitten. (Foto: Skjermdump av vide fra uslaunchreport.com via Ynetnews.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Den israelske satellitten AMOS-6 skulle ha tatt av mot verdensrommet lørdag 3. september. Men under forberedende prosedyrer torsdag eksploderte raketten som skulle frakte den, og satellitten ble ødelagt, ifølge Reuters.

Satellitten AMOS-6 var bygget av Israel Aerospace Industries og driftet av det israelske selskapet Spacecom i samarbeid med det franske selskapet Eutelsat Communications. Den var leid inn av Facebook for å brukes i selskapets storsatsing på å skape internett-tilgang for hittil udekkede deler av Afrika. AMOS-6 skulle sendes ut i verdensrommet i en rakett av typen Falcon 9 fra Elon Musks romfartsselskap SpaceX.

Raketten eksploderte da det ifølge SpaceX “oppsto avvik” under prøving av avfyringssystemet. Satellitten ble ødelagt i eksplosjonen bare to dager før den skulle være blitt sendt ut. Ulykken skjedde ved SpaceX’ base i Cape Canaveral, Florida. Ingen personer kom til skade.

– Dette er et hardt slag som setter hele den israelske romfartsindustriens framtid i fare, sier Israel Space Agencys formann Isaac Ben-Israel til Channel 10, som er referert av Ynetnews.com.

Han anslår at det vil ta tre år å bygge en ny satellitt, dersom det i det hele tatt lar seg gjøre å gjennomføre en ny slik satsing.

Forrige artikkelEtterlysning av fordømmelse
Neste artikkelNy avsløring om atomavtalen med Iran
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/