Israelsk satellitt ødelagt i eksplosjon

Ulykken betyr et tilbakeslag i arbeidet med å gi store deler av Afrika internett-tilgang. Den er også et hardt slag for den israelske romfartsindustrien.
Her eksploderer raketten som var lastet med den israelske satellitten. (Foto: Skjermdump av vide fra uslaunchreport.com via Ynetnews.com)
Her eksploderer raketten som var lastet med den israelske satellitten. (Foto: Skjermdump av vide fra uslaunchreport.com via Ynetnews.com)

Den israelske satellitten AMOS-6 skulle ha tatt av mot verdensrommet lørdag 3. september. Men under forberedende prosedyrer torsdag eksploderte raketten som skulle frakte den, og satellitten ble ødelagt, ifølge Reuters.

Satellitten AMOS-6 var bygget av Israel Aerospace Industries og driftet av det israelske selskapet Spacecom i samarbeid med det franske selskapet Eutelsat Communications. Den var leid inn av Facebook for å brukes i selskapets storsatsing på å skape internett-tilgang for hittil udekkede deler av Afrika. AMOS-6 skulle sendes ut i verdensrommet i en rakett av typen Falcon 9 fra Elon Musks romfartsselskap SpaceX.

Raketten eksploderte da det ifølge SpaceX «oppsto avvik» under prøving av avfyringssystemet. Satellitten ble ødelagt i eksplosjonen bare to dager før den skulle være blitt sendt ut. Ulykken skjedde ved SpaceX’ base i Cape Canaveral, Florida. Ingen personer kom til skade.

– Dette er et hardt slag som setter hele den israelske romfartsindustriens framtid i fare, sier Israel Space Agencys formann Isaac Ben-Israel til Channel 10, som er referert av Ynetnews.com.

Han anslår at det vil ta tre år å bygge en ny satellitt, dersom det i det hele tatt lar seg gjøre å gjennomføre en ny slik satsing.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise