Facebook Live integrerer teknologi fra israelske LiveU

De største norske tv-selskapene og avishusene har i lang tid brukt produkter fra israelske LiveU. Nå er teknologien klar også for bruk i Facebook Live.

Direkte videosending med utstyr fra LiveU (Foto: LiveU)
Direkte videosending med utstyr fra LiveU (Foto: LiveU)

Geir Knutsen har bidratt til denne artikkelen.

LiveU er et israelsk selskap som utvikler og produserer løsninger for trådløs digital overføring i sanntid av høykvalitets video over mobile nettverk (3G og 4G). Ved å koble sammen opptil 14 modemer i en liten bærbar enhet, vil store datamengder kunne overføres hurtig og stabilt.  Alle typer kamera kan kobles til utstyret.

Før LiveUs løsninger kom på markedet var det vanlig å bruke satellitt eller kabelforbindelse til Internett for å overføre video. Satelittoverføring medfører høye kostnader og blir ofte avbrutt på grunn av dårlig vær eller av hindringer.

I en pressemelding publisert 6. oktober melder LiveU at produktet LiveU Solo nå er integrert med Facebook Live. På en svært enkel og rimelig måte, og med svært kort opplæringstid, kan innholdsleverandører heretter kringkaste høykvalitets video i sanntid til Facebook Live.

Den israelske nettavisen Times of Israel skrev også om denne nyheten i en artikkel publisert 5. oktober.

LiveU Solo koblet til et GoPro-kamera (Foto: LiveU)
LiveU Solo koblet til et GoPro-kamera (Foto: LiveU)

-Mange organisasjoner beundrer Facebooks omfattende fellesskap og enestående sosiale interaktivitet. Det er viktig for oss å tilby innholdsprodusentene en enkel løsning med bedre kvalitetsinnhold og stabile videostrømmer. Med “ett-klikks” integrasjon med Facebook Live kan organisasjoner nå produsere HD-videoer for direkte publisering raskt og sikkert. Facebook ønsker også å oppmuntre innholdsleverandørene til å streame innhold i høy kvalitet via sin plattform, sa administrerende direktør i LiveU, Samuel Wasserman, til avisen.

-Det er årsaken til at vi på begynnelsen av året startet arbeidet med å tilpasse våre løsninger til plattformen Facebook Live, la han til.

Samuel Wasserman
Samuel Wasserman

LiveU har rundt 190 ansatte med hovedkvarter i Kfar Saba, nord for Tel Aviv, og ble etablert i 2006. Det er det eneste selskapet som tilbyr en stabil løsning til kringkastings- og mediebransjen for direktesending av høykvalitets video fra enhver lokasjon, både innendørs og utendørs. Mer enn halvparten av direktesendte nyheter som blir kringkastet på tv bruker LiveUs løsninger.

Svært mange av verdens tv-selskaper og medier bruker LiveUs teknologi. For eksempel ble 223 av LiveUs enheter brukt av 75 kringkastingsselskaper i løpet av den første uken av OL i Rio.

LiveU ble brukt i Rio-OL
En fotograf med utstyr fra LiveU under OL i Rio.

LiveUs produkter blir også brukt ved andre store arrangementer, som for eksempel VM i fotball, Superbowl, Vinter- og sommer-OL, konserter og valgsendinger.

Det er selskapet AVIT-Systems i Stavanger som er forhandler av løsningene fra LiveU til det skandinaviske markedet. De skriver på nettsiden sin at de største norske tv-selskapene og avishusene lenge har brukt LiveUs produkter.

Noen av dem er NRK, NRKs distriktskontorer, TV2, Adresseavisen, VGTV, NTB Scanpix, Dagbladet, Aftenposten, Bergens Tidende, Se og Hør og Høgskolen i Volda.

Disse norske mediene bruker LiveUs teknologi (Skjermdump fra AVIT-Systems)
Disse norske mediene bruker LiveUs teknologi (Skjermdump fra AVIT-Systems)

Oppdatering september 2017: Sommeren 2016 endret AVIT-Systems navn til Mediability Norway AS etter sammenslåing med to andre selskap.

 

Videoen viser LiveU Solo i bruk.

Forrige artikkelNytt rakettangrep mot Israel
Neste artikkelIsrael stengte organisasjoner med bånd til den forbudte ekstremistgruppen Islamic Movement
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.