Sør-Korea viser interesse for israelsk overvåkningssatelitt

Israels nyeste overvåkningssatellitt, Ofek 11, kan bli lånt ut til Sør Korea for å overvåke trusselen fra det nord-koreanske forsvaret.
Overvåkningssatellitten Ofek 10 ble sendt ut i bane for to år siden. (Foto: Israels forsvrsdepartement / Israel Aerospace Industries.)
Overvåkningssatellitten Ofek 10 ble sendt ut i bane for to år siden. (Foto: Israels forsvrsdepartement / Israel Aerospace Industries.)

Tjenestemenn fra det sør-koreanske forsvaret fortalte Yonhap nyhetsbyrå at de vurderer å låne den israelske Ofek 11 overvåkningssatelitten for å overvåke Nord Korea. Det står mellom å bruke den israelske satellitten eller en satellitt fra et annet land, melder Yedioth Aharonoth.

Sør-koreanerne bruker for det meste amerikanske satellitter, og det antas at en lokalprodusert satellitt ikke vil være klar før i 2023. Nå har Sør-Korea vist interesse for å ta i bruk den israelske satellitten på grunn av dens spesielle bane rundt jorden. Israel og Sør Korea befinner seg på liknende breddegradslinjer – mellom 30 og 40 grader nord for ekvator. Times of Israel forklarer at satellitten derfor kan gå i bane over Korea for å samle informasjon om det nord-koreanske forsvarets aktiviteter.

USA har kunngjort at de har oppdaget en oppskyting av et ballistisk missil fra Nord Korea i forrige uke. Sør-koreanske kilder rapporterte at oppskytingen mislyktes.

Ofek 11-satelitten ble skutt opp fra Palmachim flystasjonen i Israel i september, og har bedre overvåkningskapasitet enn dens forgjengere, forteller Yedioth Aharonoth.

Hver nye overvåkningssatellitt øker Israels evne til å overvåke og følge områder av interesse for landets etteretning og nasjonale sikkerhet. Det betyr at også bildekvalitet forbedres med tanke på optikken og radarsensoren. Satellitten kan dermed se objekter både om dagen og om natten, og til og med under dårlige værforhold.

Satellitten Ofek 11 kan følge objekter og mål med høyere effektivitet og nøyaktighet på steder hvor tidligere satellitter har hatt vanskeligheter.

Nå kan Israel også dekke flere områder i verden for å oppnå informasjon av høyere kvalitet.

I 2014 kom det fram på den offisielle IDF radiostasjonen at Sør Korea var blant flere land som er interesserte i å kjøpe det israelske Iron Dome forsvarssystemet, ifølge Times of Israel.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise