Intel kjøper israelske Mobileye for svimlende 130 milliarder kroner

Selskapet utvikler teknologi for førerløse biler. Oppkjøpet er det største i Israels historie.
Amnon Shashua demonstrerer førerløs bil (Foto: Skjermdump fra Youtube)
Amnon Shashua, som grunnla Mobileye, demonstrerer en førerløs bil. (Foto: Skjermdump fra Youtube)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Det gigantiske IT-konsernet Intel bekreftet mandag at de har inngått en avtale om kjøp av Mobileye, et Jerusalem-basert teknologiselskap som utvikler førerassistentsystemer. Målet til det amerikanske selskapet er å ta en ledende posisjon i det raskt voksende markedet med selvkjørende biler.

Det er et datterselskap av Intel som står for selve oppkjøpet, som har en totalsum på 15,3 milliarder amerikanske dollar. Det tilsvarer 130 milliarder norske kroner og er det største oppkjøpet av et teknologiselskap i Israel noensinne. Intel anslår at markedet innen selvkjørende biler være verdt over 600 milliarder kroner innen 2030.

Mobileye ble grunnlagt i 1999 og hadde som mål å bidra til å redusere skader og dødsfall som følge av trafikkulykker. Selskapet mottok over én milliard kroner i investeringer fra Goldman Sachs i 2007 og ble børsnotert på New York Stock Exchange i 2014. Oppkjøpet gjør at Intel vil kunne kombinere best-i-klassen teknologi fra begge selskapene i alt fra kunstig intelligens til supermaskiner.

– Dette oppkjøpet er et stort steg fremover for våre aksjonærer, bilindustrien og forbrukerne. Sammen kan vi akselerere fremtiden for autonom [selvkjørende] kjøring med forbedret ytelse til en lavere kostnad for bilprodusentene, sier Brian Krzanich, administerende direktør i Intel, i en pressemelding.

Mobileye, Intel og BMW startet et samarbeid i juli i fjor innen førerløse biler, og i januar kom selskapene med en prognose om at autonome biler fra BMW vil være på veiene i løpet av andre halvdel av 2017. Tidligere samarbeidet Mobileye med Tesla.

Se hvordan teknologien fungerer her;

[youtube width=”500″ height=”380″]https://www.youtube.com/watch?v=L1Bmc61l99A[/youtube]

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise