Israelsk selskap har utviklet et batteri som kan revolusjonere hverdagen vår

StoreDot hevder å ha utviklet et batteri som kan fullade en elbil på bare fem minutter.
En ny batteriteknologi kan gjøre at elbiler kan lades opp på bare fem minutter. (Foto: Flickr)
Israel ønsker å få flere over på elbil og andre former for miljøvennlig transport. (Foto: Flickr)

Det israelske firmaet StoreDot har utviklet et nytt batteri som langt på vei kan revolusjonere hverdagen vår. Det Tel Aviv-baserte selskapet har utviklet noe de kaller for Flashbattery, som de hevder kan lades mye raskere enn dagens batterier. For eksempel kan en elbil med en rekkevide på nesten 500 kilometer bli fulladet på bare fem minutter. Med dagens batterier tar en full oppladning opptil flere timer.

– Rask oppladning er noe som er savnet for å kunne gjøre elektriske kjøretøyer enda mer tilgjengelig. Dagens batteriteknologi innebærer lang ladetid, noe som gjør elektriske kjøretøyer upraktiske og vanskelige for mange bileiere, fortalte Doron Myersdorf, administrerende direktør i StoreDot, da han presenterte batteriet på en teknologimesse i Berlin tidligere i mai. Det skriver bilmagasinet The Drive.

Det nye batteriet skiller seg betydelig ut i forhold til et tradisjonelt litium-ionbatteri, som er det mest populære oppladbare batteriet, ved at det ifølge StoreDot bruker «propretiære organiske forbindelser» og unngår bruk av grafitt. Batteriene vil også være mindre brannfarlige enn i dag, fordi de har en høyere forbrenningstemperatur. Det israelske selskapet håper at batteriene kan være i bruk i elbiler innen tre år.

– Vi utforsker ulike alternativer med noen av våre strategiske partnere i bilindustrien for å få i gang en masseproduksjon så raskt som mulig, sa Myersdorf på messen.

Men den nye batteriteknologien vil ikke bare kunne revolusjonere elbiler. Samme teknologi vil kunne bli tatt i bruk i annet elektronisk utstyr som bærbare dataer og mobiltelefoner. Mobiltelefoner kan lades opp i løpet av minutter, skriver tek.no.

Hvis den nye batteriteknologien blir en suksess, kan den revolusjonere hverdagen vår, med mindre man er en del av LO og har gått inn for boikott av Israel. Da kan man nemlig ikke ta i bruk denne eller annen teknologi utviklet i Israel.

Her kan du se en introduksjonsvideo av den nye teknologien:

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise