Ny israelsk teknologi kan redde livet til norske soldater

Denne illustrajonen av CIMS-systemet ble publisert av IAI allerede i 2014. (Foto: IAI)
Denne illustrajonen av CIMS-systemet ble publisert av IAI allerede i 2014. (Foto: IAI)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Israel Aerospace Industries (IAI) har nylig avsluttet utviklingen av et system som kan oppdage veibomber foran kjøretøy, melder Yedioth Aharonoth. Systemet (Counter Improvised Explosive Device and Mine Suite, CIMS) bruker optiske sensorer og radarer til å avdekke eksplosiver som kan bli en trussel for kjøretøy og soldater.

Det nye utstyret kan bli installert på de fleste større militære kjøretøy. Mer enn to tusen amerikanske soldater er drept av veibomber i Irak og Afghanistan bare i løpet av det siste tiåret, ifølge Yedioth Aharonoth. Veibomber har også krevd norske soldaters liv.

Den nye israelske teknologien kan komme til å redde norske liv også i framtiden, om vi bare har en regjering som er villig til å kjøpe militært utstyr fra Israel.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nettsiden miff.no er finansiert av MIFFs medlemmers årskontingent og deres frivillige donasjoner gjennom året. Bli medlem av MIFF (klikk her for å gå til registreringsskjema), bli Fast for Israel! eller trappe opp for Israel på annen måte. Du kan gi en gave med SMS i skjemaet under, til Vipps på 39881 eller bankkonto 78770654539.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag