SpaceIL vil gjør et nytt forsøk på å lande på månen

Det israelske selskapet sier Beresheet 2.0 vil lykkes med å lande på månen.

Dette er Beresheet-teamet. (Foto: Yoav Weiss)
Dette er Beresheet-teamet. Nå skal de gjøre et nytt forsøk på å lande på månen. (Foto: Yoav Weiss)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


Morris Kahn, hovedsponsoren bak SpaceIL-romskipet Beresheet, kunngjorde lørdag at finansieringen av et nytt israelsk romfartøy, Beresheet 2.0, er på plass. Dermed skal Israel gjør et nytt forsøk på å lande på månen. Arbeidet med det nye romfartøyet er allerede i gang, skriver avisen Jerusalem Post.

– Det er besluttet å bygge Beresheet 2. Vi skal bygge et nytt romfartøy, vi skal lande det på månen og vi skal fullføre oppdraget, sier hovedsponsoren.

Det første Beresheet-romfartøyet var i all hovedsak en stor suksess, til tross for at selve månelandingen ble en krasjlanding. Med erfaringene fra det første oppdraget er SpaceIL sikre på at de vil lykkes med neste Beresheet.

– Tusen takk for all støtten vi har fått fra hele verden. Den utrolig støtten har inspirert oss til å gjøre et nytt forsøk med en ny Beresheet, sier Kahn.

Prislappen på Beresheet-prosjektet, som også inkluderte oppskytningen, var på litt over 800 millioner kroner. Det er en svært liten sum sammenlignet med andre månelandingsprosjekter. Det var også den første israelske og første privatbygde månelanderen. Beresheet er også det minste fartøyet som noen gang har forsøkt å lande på månens overflate.

Bare USA, Russland og Kina har til nå lykkes med å lande på månen.

Forrige artikkelEr det folkeretten eller press fra arabisk olje som driver Europas Israel-politikk?
Neste artikkelL’chaim for Vinmonopolets ansatte!
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.