Made in Israel: Intels kraftigste prosessor noensinne

Det kan bli vanskelig å bruke data fremover hvis du boikotter Israel.

Intels 9. generasjon Gen Core-prosessor er selskapets kraftigste noensinne. Den er produsert i Israel. (Foto: Intel)
Intels 9. generasjon Gen Core-prosessor er selskapets kraftigste noensinne. Den er produsert i Israel. (Foto: Intel)

Den amerikanske teknologigiganten Intel har lansert sin kraftigste prosessor til bærbare dataer noensinne. Den 9. generasjonen av Core H-prosessoren er rettet mot dataspillere og dem som jobber med grafisk. Intel sier den nye prosessoren har opptil 33% bedre ytelse sammenlignet med en tre år gammel PC. Prosessoren er utviklet ved selskapets avdeling i Haifa i Israel.

– Vår nye prosessor er laget for å glede spillere, utviklere og ytelsesbrukere ved å gi dem mer av hva de ønsker, forteller Fredrik Hamberger i Intel.

De nye prosessorene er nå tilgjengelig i dataer produsert av selskaper som Acer, ASUS, Dell, HP, Leonovo og MSI. Ifølge Intel er det i dag over 700 millioner PC-brukere som vil kunne nyte godt at den nye prosessoren.

13.000 personer er ansatt i Intels avdeling i Israel. I januar ble det kjent at selskapet skal investere nesten 100 milliarder kroner i et nytt anlegg i Israel. Det er den største enkeltinvesteringen i landet noensinne.

I 2017 kjøpte Intel også det israelske selskapet MobilEye, som utvikler teknologi for førerløse biler, for svimlende 130 milliarder kroner.

Forrige artikkelTenåring drepte to israelere – hylles som en helt
Neste artikkelSveits bruker millioner på juridisk krigføring mot Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.