Har du hørt om «Iron Dome» mot mygg?

Synes du det er vanskelig å få sove dersom det flyr mygg rundt på soverommet ditt? Snart kan du få hjelp med å finne de plagsomme blodsugerne og endelig kan det bli slutt på uventede myggangrep.

Bildet viser hvordan Bzigo markerer med en laserstråle hvor myggen sitter. (Foto: Bzigo.com)

Israelerne Saar Wilf (45) og Nadav Benedek (38) i selskapet Bzigo har laget det aller første apparat som aktivt kan finne insektene for deg. Så snart en mygg har landet på et sted, sender apparatet, som har fått navnet Bzigo, en laserstråle mot området. I tillegg kan eieren få et varsel på mobiltelefonen. Dermed blir det lett å se hvor myggen er før man dreper insektet.

Slik ser forsiden ut. (Foto: Bzigo.com)

Det har tatt tre år å utvikle apparatet som ligner på en liten boks på størrelse med en mobiltelefon. Ved å bruke et høyoppløselig vidvinkel-kamera som kontinuerlig skanner vegg og tak, og en spesialutviklet algoritme, kan apparatet oppdage myggens bevegelser, skriver Yedioth Aharonoth i en artikkel publisert 7. juni.

Selv om dagens modell bare kan hjelpe til med å finne blodsugeren, har israelerne planer om å lage en versjon som også kan drepe myggen.

– Det er faktisk en enkel oppgave å ta livet av mygg. Det vanskelige er å finne dem. Mygg er eksperter på å unngå å bli oppdaget av mennesker. De angriper oss når vi ikke ser dem. Men så snart du vet at det er en mygg i rommet, og du kan finne ut hvor den lander, er det enkelt å drepe den, skriver Bzigo på sin egen nettside.

En Bzigo blir justert. (Foto: Bzigo.com)

Bzigo er helt ufarlig å bruke. Stedet der myggen sitter blir markert med en svært lavintensiv laserstråle (klasse I). Laseren er helt ufarlig selv om den blir rettet direkte mot et øye.

Selv om den første versjonen er laget for bruk innendørs i private hjem, planlegger oppfinnerne å lage en utgave som også kan brukes til å drepe mygg på større områder, som for eksempel på gårder eller i gartnerier.

Apparatet er forventet å komme i salg tidlig i 2021 for prisen 70 amerikanske dollar (ca. 1500 kroner) pluss frakt. Klikk her for å gå til Bzigos nettside dersom du ønsker å være blant de første til å kjøpe et eksemplar. Det koster 9 dollar (80 kroner) å sette seg på venteliste, men da vil man også få 30 dollar i rabatt.

Se denne morsomme videoen fra nettsiden bzigo.com om myggfinneren.
Forrige artikkelRegjeringen, Ap og Sp sa knusende NEI til Rødts boikottforslag
Neste artikkelIsraelere som sikrer mer vann til Gaza må beskyttes mot palestinske terrorister
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.