Vil hjelpe israelske oppstartsbedrifter

– Det er så mange kloke hoder i Israel, sier Intel-sjef Bob Swan.

Administrerende direktør i Intel, Bob Swan, lanserer et nytt prosjekt i Israel. (Foto: Intel Corporation)

Intel lanserte søndag 16. juni et prosjekt som skal hjelpe oppstartsbedrifter i Israel med å utvikle teknologi innen kunstig intelligens (AI) og autonome systemer. Det 20 uker lange programmet, som har fått navnet Ignite, vil tilby forretnings- og teknisk støtte til opp mot 15 oppstartsbedrifter, skriver avisen Israel Hayom.

– Israel har mange kloke hoder innen AI, autonome systemer og de underliggende teknologiene som er nødvendig. Derfor var det naturlig å lansere vårt Ignite-program her, sa Intel-sjef Bob Swan, da han lanserte programmet i Israel.

I starten vil ikke selskapet investere penger i oppstartsbedriftene som er med i programmet, men det kan aktuelt på et senere tidspunkt.

Intel er en av de største arbeidsgiverne og eksportørene i Israel, hvor mye av selskapets teknologi blir utviklet. I januar annonserte teknologigiganten at de vil investere nesten 100 milliarder kroner i et nytt produksjonsanlegg i Israel. Byggestart for det nye anlegget skal være utsatt i et halvt til ett år.

For to år siden kjøpte selskapet det israelske selskapet Mobileye, som utvikler teknologi til selvkjørende biler, for svimlende 130 milliarder kroner.

– Oppkjøpet av Mobileye er noe vi absolutt ikke angrer på, sa Swan til journalistene i Tel Aviv. Intel-sjefen viste til at siden oppkjøpet har Mobileye doblet sin posisjon i det stadig økende markedet innen selvkjørte kjøretøy.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise