Vil hjelpe israelske oppstartsbedrifter

– Det er så mange kloke hoder i Israel, sier Intel-sjef Bob Swan.

Administrerende direktør i Intel, Bob Swan, lanserer et nytt prosjekt i Israel. (Foto: Intel Corporation)

Intel lanserte søndag 16. juni et prosjekt som skal hjelpe oppstartsbedrifter i Israel med å utvikle teknologi innen kunstig intelligens (AI) og autonome systemer. Det 20 uker lange programmet, som har fått navnet Ignite, vil tilby forretnings- og teknisk støtte til opp mot 15 oppstartsbedrifter, skriver avisen Israel Hayom.

– Israel har mange kloke hoder innen AI, autonome systemer og de underliggende teknologiene som er nødvendig. Derfor var det naturlig å lansere vårt Ignite-program her, sa Intel-sjef Bob Swan, da han lanserte programmet i Israel.

I starten vil ikke selskapet investere penger i oppstartsbedriftene som er med i programmet, men det kan aktuelt på et senere tidspunkt.

Intel er en av de største arbeidsgiverne og eksportørene i Israel, hvor mye av selskapets teknologi blir utviklet. I januar annonserte teknologigiganten at de vil investere nesten 100 milliarder kroner i et nytt produksjonsanlegg i Israel. Byggestart for det nye anlegget skal være utsatt i et halvt til ett år.

For to år siden kjøpte selskapet det israelske selskapet Mobileye, som utvikler teknologi til selvkjørende biler, for svimlende 130 milliarder kroner.

– Oppkjøpet av Mobileye er noe vi absolutt ikke angrer på, sa Swan til journalistene i Tel Aviv. Intel-sjefen viste til at siden oppkjøpet har Mobileye doblet sin posisjon i det stadig økende markedet innen selvkjørte kjøretøy.

Forrige artikkelDe kriminelle vandalene er tilbake i norske butikker – se tre ting du kan gjøre for å stanse dem
Neste artikkelIran kan nærme seg atomvåpen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.