Verdens første elektriske passasjerfly kommer fra Israel

Det israelske selskapet Eviation presenterer verdens første helelektriske passasjerfly på Paris Air Show denne uken.

Alice fra israelske Eviation. (Foto: Eviation, via CNBC)

«Det amerikanske regionale flyselskapet Cape Air er det første selskapet i verden til å legge inn en bestilling på helelektriske passasjerfly. Selskapet har valgt å bestille et tyvetalls fly av typen Alice fra produsenten Eviation i Israel,» melder Hangar.no onsdag 19. juni.

Flytypen Alice kan frakte ni passasjerer over tusen kilometer. Eviation håper å kunne levere de første testede og godkjente flyene til det amerikanske selskapet i 2021 eller 2022.

Reise-nettstedet The Points Guy viser frem bilder og video av Alice slik hun står på utstilling i Paris. «Dette er første gang jeg har sett et fly, og bare ønsket å være en passasjer på grunn av selve flyet (ikke fasilitetene), uten noe mål i tanken. Det fantastisk ut. Lurer på hvor mange år det går før teknologien kan skaleres opp,» skriver en bruker i kommentarfeltet.

Her kan du bli med på innsiden av det elektriske flyet:

Forrige artikkelAdvarer Israels fiender: – Ikke test oss
Neste artikkelIran kan angripe Israel for å presse Donald Trump
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.