Verdens første elektriske passasjerfly kommer fra Israel

Det israelske selskapet Eviation presenterer verdens første helelektriske passasjerfly på Paris Air Show denne uken.
Alice fra israelske Eviation. (Foto: Eviation, via CNBC)

«Det amerikanske regionale flyselskapet Cape Air er det første selskapet i verden til å legge inn en bestilling på helelektriske passasjerfly. Selskapet har valgt å bestille et tyvetalls fly av typen Alice fra produsenten Eviation i Israel,» melder Hangar.no onsdag 19. juni.

Flytypen Alice kan frakte ni passasjerer over tusen kilometer. Eviation håper å kunne levere de første testede og godkjente flyene til det amerikanske selskapet i 2021 eller 2022.

Reise-nettstedet The Points Guy viser frem bilder og video av Alice slik hun står på utstilling i Paris. «Dette er første gang jeg har sett et fly, og bare ønsket å være en passasjer på grunn av selve flyet (ikke fasilitetene), uten noe mål i tanken. Det fantastisk ut. Lurer på hvor mange år det går før teknologien kan skaleres opp,» skriver en bruker i kommentarfeltet.

Her kan du bli med på innsiden av det elektriske flyet:

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelAdvarer Israels fiender: – Ikke test oss
Neste artikkelIran kan angripe Israel for å presse Donald Trump
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise