SpaceIL kommer ikke til å forsøke en ny månelanding

Ifølge den israelske organisasjonen er det ikke utfordrende nok å sende et nytt romfartøy til månen.

Det israelske romfartøyet Beresheet. (Foto: SpaceIL)
Det israelske romfartøyet Beresheet. (Foto: SpaceIL)
Denne artikkelen er en gave til deg fra medlemmene i Med Israel for fred (MIFF). Hvis også du blir medlem, kan vi nå ut med sannheten om Israel til enda flere. Er du medlem allerede, håper vi du vil verve en venn nå. Klikk her for å gå til registreringsskjema. Medlemskap er gratis ut året!

Kort tid etter at det israelske romfartøyet Beresheet 11. april i år hadde krasjet på månen, uttalte Morris Kahn, den 89 år gamle formannen for SpaceIL, at de kom til å gjøre et nytt forsøk på å få til en vellykket landing.

«Sett i lys av all støtten jeg har fått, har jeg bestemt at vi skal bygge Beresheet 2,» sa han da.

Nå opplyser SpaceIL at de likevel ikke kommer til å sende det neste fartøyet til månen.

I en kunngjøring, som er gjengitt av I24news, opplyser organisasjonen at de etter grundige diskusjoner har konkludert med at de ikke vil gjøre et nytt forsøk på å reise til månen. Begrunnelsen er at «det kommer ikke til å heve standarden for å møte nye utfordringer.»

Dette er Beresheet-teamet. (Foto: Yoav Weiss)
Dette er Beresheet-teamet. (Foto: Yoav Weiss)

I stedet kommer SpaceIL til å finne et annet viktig mål for Beresheet 2.0. Det blir ikke oppgitt hva dette målet vil være.

Til tross for den mislykkede landingen på månen, som ble fulgt med stor interesse rundt omkring i verden, sier organisasjonen at de lyktes med å gjennomføre en reise som har slått alle rekorder.

«Beresheets reise til månen, selv om den ble avsluttet med en krasjlanding, kommer til å bli husket i Israel og rundt omkring i verden som vellykket og et gjennombrudd. Den vil bli svært viktig for framtidige bemannede turer til månen.»

Forrige artikkelTidligere statsminister gjør comeback
Neste artikkel100 påsatte branner i løpet av én uke
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -