Nye iPhone er proppet med israelsk teknologi

ADVARSEL! Hvis du boikotter Israel må du holde deg unna Apples produkter.
Det er masse israelsk teknologi i Apples nye iPhone 11. Her illustrert med iPhone 11 Pro. (Foto: Kārlis Dambrāns/Flickr)

Apples nyeste telefon, iPhone 11 og iPhone 11 Pro, er proppet med israelsk teknologi. Begge telefonene inneholder en forbedret versjon av FaceID, en israelsk teknologi som kom med lanseringen av iPhone X i 2017. Denne ansiktsgjenkjenningen er kraftig forbedret i forhold til forrige modell.

FaceID ble introdusert etter at Apple kjøpte det israelske oppstartsfirmaet RealFace. Teknologiselskapet ble startet av de tre israelske gründerne Adi Eckhouse Barzilai, Aviv Mader og Gidi Littwin. Ansiktsgjenkjenningen ble laget på en teknologi utviklet av et annet israelsk selskap – PrimeSense.

Hillel Fuld er en fremtredende oppstartsrådgiver innenfor den israelske teknologiscenen. Han sier store internasjonale selskaper ser til Israel når de skal utvikle nye og innovative produkter, skriver From the Grapevine.

– Apple, i likhet med de fleste internasjonale teknologiselskaper, ser til Israel for ledende innovative produkter. Selskapet har gjort flere strategiske anskaffelser i Israel det siste tiåret og mye av teknologien som er bygget inn i Apples produkter er utviklet i Israel, forteller Fuld i et intervju til nettsiden.

Mye av kamerateknologien i Apples nye mobiltelefoner er utviklet i Israel. (Foto: Kārlis Dambrāns/Flickr)

Det amerikanske selskapet etablerte seg i Israel i 2011. I dag er det over tusen ansatte ved Apples tre forsknings- og utviklingssenter i Herzliya og Haifa. De utvikler både hardware og software til Apples produkter. Selskapet utvider stadig sin virksomhet i Israel. 150 nye stillinger er for tiden utlyst.

Ifølge analytikere jobber rundt 1000 utviklere i Israel med utvikling av såkalt utvidet virkelighet, en teknologi som kombinerer data fra den fysiske verden med virtuell data, for eksempel ved bruk av grafikk og lyd. Det er ventet at denne teknologien vil bli tatt i bruk når Apple kommer med 3D-kamera på sine produkter, noe som kan skje allerede i 2020. Da vil man kunne peke mobilens kamera mot hva som helst i den virkelige verden, og så kan det legges på et lag med nyttig informasjon til alt du ser – rene science fiction.

Apples forsknings- og utviklingssenter i Israel er selskapets største utenfor USA. Og ingenting tyder på Apples satsning i Israel vil avta med det første.

– Apple er i Israel fordi det er så mye talent her og folk er utrolige. Vi har en enorm beundring for Israel, sa Apple-sjef Tim Cook under et besøk i landet.

Apple-sjef Tim Cook sammen med de ansatte ved selskapets avdeling i Herzliya i Israel i 2015. (Foto: Apple)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise