Nå blir det israelsk teknologi i Porsche

– Når blir Porsche tryggere og morsommere å kjøre, sier israelsk teknologiselskap.

Det tyske luksusbilmerket Porsche vil ha israelsk teknologi i sine framtidige biler. (Foto: Colin Van Dervort/Flickr)

Det tyske luksusbilmerket Porsche vil i sine framtidige biler implementere kunstig intelligens-teknologi fra det israelske selskapet Tactile Mobility. Det meldte selskapet på et virtuelt toppmøte, skriver avisen Jerusalem Post.

– Vi er veldig stolt over å kunngjøre at vi skal implementere vår teknologi i Porsche-biler for å gjøre dem smartere, morsommere å kjøre og ikke minst tryggere, sier Amit Nisenbaum, administrerende direktør i Tactile Mobility.

Den Haifa-baserte oppstartsbedriften spesialiserer seg i teknologi som kan integreres i autonome, selvkjørende, kjøretøy. Mens de fleste autonome kjøreteknologier i stor grad baserer seg på visuelle systemer, har Tactile Mobility også integrert sensorer i sitt system, som gjør at bilen ikke bare kan se veien, «men også føle den», slik det israelske selskapet beskriver det.

– Tactile Mobility er et programvare- og datafirma som gir smarte autonome kjøretøyer evnen til å kunne føle veien, forklarer selskapets direktør.

Teknologien kan også brukes i avanserte førerassistentsystemer. Den kan også utføre kjøretøydiagnostikk, som å måle komponenter som motoren, bremsene og hjulene, for så å samle data i sanntid og få innsikt i veikvalitet, dekkgrep og hjulhastighet. Teknologien gir også mange andre muligheter.

Den israelske oppstartsbedriften fikk inn nesten 100 millioner kroner i finansieringer i oktober i fjor. Porsche var en av de største investorene i den runden. Men Tactile Mobility er langt fra det eneste israelske selskapet som Porsche investerer i. Den tyske bilprodusenten har investert store summer i israelsk autonom kjøreteknologi i løpet av det siste året.

I januar slo Porsche seg sammen med en annen israelsk oppstartsbedrift, TriEye, som utvikler teknologi som hjelper autonome kjøretøy gjennom vanskelige kjøreforhold, som ugunstige værforhold og kjøring på natta.

– Porsche er verdenskjent for sine berømte sportsbiler og produkter, men som alle bilprodusenter fortsetter Porsche å se etter muligheter til å fornye og forbedre produktet vårt. Det inkluderer å undersøke utviklingen av autonom kjøreteknologi, sier Manuel Höll ved Porsches utviklingsavdeling.

Autonom kjøreteknologi har blitt en stor industri i Israel, med stadig nye oppstartsbedrifter. I 2017 kjøpte Intel det israelske selskapet Mobileye for svimlende 130 milliarder kroner, det største oppkjøpet i Israels historie.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise