Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israelske forskere har funnet ny måte å forutsi kreftspredning

Slik ser lungekreft-celler ut. (Foto: Welcome Images/Flickr)
Slik ser lungekreft-celler ut. (Foto: Welcome Images/Flickr)
Ny metode kan vurdere sannsynlig risiko for spredning.

Ved en tilfeldighet har israelske forskere oppdaget en ny måte til å vurdere sjansen for at kreftpasienter vil oppleve spredning og nye kreftsvulster.

Til tross for vellykket fjerning av ondartet kreftsvulst, ender det ofte med dårlig resultat for kreftpasienter fordi det allerede har vært spredning i kroppen. Normalt tar det tid å fastslå etter en operasjon hvor stor sannsynligheten er for spredning. Nå kan en ny israelsk oppdagelse føre til at denne ventetiden blir mye kortere, og at vurderingen av risiko blir mer korrekt og målbar.

– Med vår nye metode blir sannsynligheten redusert for at pasienter vil bli fortalt at de ikke vil få nye kreftsvulster når det ikke er tilfelle, sier professor Daphne Weihs til Times of Israel. Metoden kan være livreddende, ved at nye svulster kan bli oppdaget tidlig og bli fjernet før de får sjanse til å utvikle seg.

Weihs forteller at metoden, «som all den gode vitenskapen», ble oppdaget ved en tilfeldighet da en studentforsker plasserte kreftceller i en polymer-gel. Noen av cellene beveget seg og «skjøv seg selv» inn i gelen. Weihs forstod at kraften cellene brukte mot gelen er den samme kraften de vil bruke til å spre seg rundt i kroppen og bringe kreften til nye områder. Ut fra dette utviklet hun en modell som kan forutsi hvor stor sannsynlighet cellene har for å forårsake sekundære svulster.

Resultatene av den første forskningen til Weihs og hennes kollegaer er allerede publisert i Annals of Biomedical Engineering.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart