Messi fronter israelsk oppfinnelse

OrCam produserer utstyr som hjelper blinde og svaksynte.
Den argentinske fotballstjernen Lionel Messi er ambassadør for den israelske oppstartsbedriften OrCam. (Foto: OrCam)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Det Jerusalem-basert selskapet OrCam har fått Barcelona-stjernen Lionel Messi til å fronte sitt produkt for blinde og svaksynte, skriver Times of Israel.

OrCam har utviklet et apparat med en revolusjonerende kunstig intelligens-teknologi. MyEye, som apparatet til selskapet heter, hjelper blinde og svaksynte med å kunne lese tekster og identifisere mennesker og objekter.

Selskapet sier samarbeidet med verdens største fotballstjerne skal øke bevisstheten rundt utfordringene som blinde og svaksynte står overfor. Som en del av samarbeidet skal OrCam arrangerer møter ansikt til ansikt mellom svaksynte og Messi, hvor den argentinske fotballstjernen skal dele ut MyEye.

Det første av disse møtene fant sted i februar, like før koronapandemien slo til. Både barn og voksne fikk et overraskende møte med superstjernen. Messi selv sier det var en utrolig opplevelse å se MyEye i aksjon.

– Møtet med denne fantastiske gruppen mennesker fra hele verden var et magisk og inspirerende øyeblikk. Når vi var vitne til hvordan hver og en av dem prøvde ut MyEyes funksjoner, var det tydelig at dette ville være et apparat som ville endre livet til hver og en av dem. Jeg er stolt av å være en ambassadør for OrCam, som virkelig kan gjøre en forskjell i livet for så mange mennesker, sier Barcelona-stjernen i en pressemelding.

MyEye er et miniatyrkamera man lett fester med magneter på egne briller. Ved å peke på tekst, tar kameraet et bilde og leser opp teksten høyt. MyEye gjenkjenner også ansikter og produkter i sanntid som gir svaksynte og blinde selvstendighet når de handler i butikker, leser en meny på en restaurant, leser dokumenter på jobb og hjemme.

MIFF har tidligere skrevet hvordan den israelske oppfinnelsen har skapt et nytt liv for mange svaksynte i Norge.

Her en video av møtet mellom Messi og svaksynte i februar:

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise