Messi fronter israelsk oppfinnelse

OrCam produserer utstyr som hjelper blinde og svaksynte.

Den argentinske fotballstjernen Lionel Messi er ambassadør for den israelske oppstartsbedriften OrCam. (Foto: OrCam)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Det Jerusalem-basert selskapet OrCam har fått Barcelona-stjernen Lionel Messi til å fronte sitt produkt for blinde og svaksynte, skriver Times of Israel.

OrCam har utviklet et apparat med en revolusjonerende kunstig intelligens-teknologi. MyEye, som apparatet til selskapet heter, hjelper blinde og svaksynte med å kunne lese tekster og identifisere mennesker og objekter.

Selskapet sier samarbeidet med verdens største fotballstjerne skal øke bevisstheten rundt utfordringene som blinde og svaksynte står overfor. Som en del av samarbeidet skal OrCam arrangerer møter ansikt til ansikt mellom svaksynte og Messi, hvor den argentinske fotballstjernen skal dele ut MyEye.

Det første av disse møtene fant sted i februar, like før koronapandemien slo til. Både barn og voksne fikk et overraskende møte med superstjernen. Messi selv sier det var en utrolig opplevelse å se MyEye i aksjon.

– Møtet med denne fantastiske gruppen mennesker fra hele verden var et magisk og inspirerende øyeblikk. Når vi var vitne til hvordan hver og en av dem prøvde ut MyEyes funksjoner, var det tydelig at dette ville være et apparat som ville endre livet til hver og en av dem. Jeg er stolt av å være en ambassadør for OrCam, som virkelig kan gjøre en forskjell i livet for så mange mennesker, sier Barcelona-stjernen i en pressemelding.

MyEye er et miniatyrkamera man lett fester med magneter på egne briller. Ved å peke på tekst, tar kameraet et bilde og leser opp teksten høyt. MyEye gjenkjenner også ansikter og produkter i sanntid som gir svaksynte og blinde selvstendighet når de handler i butikker, leser en meny på en restaurant, leser dokumenter på jobb og hjemme.

MIFF har tidligere skrevet hvordan den israelske oppfinnelsen har skapt et nytt liv for mange svaksynte i Norge.

Her en video av møtet mellom Messi og svaksynte i februar:

Forrige artikkelStort politisk nederlag for palestinerne
Neste artikkel– Våre arabiske brødre har sviktet oss
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.