Israelsk oppfinnelse gir umiddelbart koronasvar – pilotprosjekt på europeiske flyplasser

I løpet av nærmeste fremtid skal en nyutviklet spytt-test for korona testes på to europeiske flyplasser.

Slik kan Israel hjelpe deg: Gurgle litt munnskyllevann, spytt ut og få svar på koronatesten din. (Illustrasjonsfoto: Dany Sternfeld, flickr)

Med koronatesten SpectraLIT er det ikke behov for å ta ut prøver fra langt ned i nesen eller dypt ned i halsen. Du blir bare bedt om å gurgle 10 milliliter med en spesiell munnvask, for deretter å spytte ned i et prøverør. Spyttet blir deretter analysert med lys, og kunstig intelligens kan på kort tid finne ut om du er smittet av koronaviruset.

I løpet av noen dager eller uke skal SpectraLIT tas i bruk på to europeiske flyplasser, sier Eli Assoolin, leder av utviklingsteamet, til Times of Israel. SpectraLIT blir allerede brukt som pilotprosjekt på tolv sykehus.

– Denne måten å teste på for korona er ikke mer vanskelig enn å ta en fingeravtrykksprøve, sier Assoolin. SpectraLIT er utviklet av Virusight Diagnostic, et selskap etablert av Newsight sammen med Sheba Medical Center. Pilotprosjektet for bruk på flyplasser blir satt i gang med ICTS Europe, et sikkerhetsselskap som opererer mer enn 120 flyplasser i 23 land.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise