Israelsk oppfinnelse gir umiddelbart koronasvar – pilotprosjekt på europeiske flyplasser

Slik kan Israel hjelpe deg: Gurgle litt munnskyllevann, spytt ut og få svar på koronatesten din. (Illustrasjonsfoto: Dany Sternfeld, flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Med koronatesten SpectraLIT er det ikke behov for å ta ut prøver fra langt ned i nesen eller dypt ned i halsen. Du blir bare bedt om å gurgle 10 milliliter med en spesiell munnvask, for deretter å spytte ned i et prøverør. Spyttet blir deretter analysert med lys, og kunstig intelligens kan på kort tid finne ut om du er smittet av koronaviruset.

I løpet av noen dager eller uke skal SpectraLIT tas i bruk på to europeiske flyplasser, sier Eli Assoolin, leder av utviklingsteamet, til Times of Israel. SpectraLIT blir allerede brukt som pilotprosjekt på tolv sykehus.

– Denne måten å teste på for korona er ikke mer vanskelig enn å ta en fingeravtrykksprøve, sier Assoolin. SpectraLIT er utviklet av Virusight Diagnostic, et selskap etablert av Newsight sammen med Sheba Medical Center. Pilotprosjektet for bruk på flyplasser blir satt i gang med ICTS Europe, et sikkerhetsselskap som opererer mer enn 120 flyplasser i 23 land.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag