Denne dronen kan revolusjonere verden

Det israelske selskapet Gadfin vil skape et drone-nettverk over hele verden.
Det israelske selskapet Gadfin har produsert en drone som kan frakte pakker på 15 kg over en distanse på over 250 kilometer. (Foto: Gadfin)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Den israelske droneprodusenten Gadfin har fått en historisk tillatelse av sivile luftfartsmyndigheter til å bruke droner til leveranser i bebygde områder. Det betyr at selskapet blant annet kan bruke droner til å sende medisinsk utstyr mellom sykehus, laboratorier og lignende. Ved å fly over trafikkerte veier sparer man mye tid – som igjen kan bidra til å redde liv.

Gadfin har utviklet flere banebrytende patenter, inkludert en unik drone som heter «Spirit One». Den lander og letter vertikalt som en vanlig drone, men når den flyr bretter den ut vinger. Det gjør at den kan frakte pakker på opp til 15 kilo over en distanser på mer enn 250 kilometer. Droner operer uten noe særlig behov for menneskelig inngripen.

Selskapet jobber også med å utvikle en enda større drone, kalt «Spirit X», som kan frakte pakker på hele 100 kilo over en distanse på 500 kilometer. Det er nesten bare fantasien som setter grensen for hvor stort potensiale slike droner kan ha.

Flere av selskapets grunnleggere har bakgrunn fra Israel Aerospace Industries (IAI). En av dem er selskapets direktør, Eyal Regev. I 2006 var han den første som foreslo å bruke droner til å levere varer til kunder.

– Dette markedet har stort potensiale, sier Regev til Jewish News Syndicate.

Eyal Regev i Gadfin ser stort potensiale i sine unike droner. Selskapet har store planer fremover. (Foto: Gadfin)

Levering av mat ved bruk av droner er noe Regev ser på som svært sannsynlig. Men han ser også et langt større potensiale enn det med dronene.

– Medisinske tester har kort levetid og trenger å nå destinasjonen raskt, forklarer Regev, som tror droner også kan bli brukt til å sende organer som må raskt frem. Selskapet har levert inn et anbud om å drive fire flyruter mellom sykehus i Nord-Israel med dronene.

– Vi håper at vi innen to år kan ha knyttet sykehusene sammen. Det kan gjøre at vi raskere kan levere sensitiv medisinsk utstyr som beinmargstransplantasjoner. Dette er svært komplekse og kostbare leveranser på bakken. Men i stedet for å ha leger og sykepleier til å følge leveranser for å være sikker på at taxien ikke stopper i solen, så kan våre droner levere dem til laboratorium eller sykehus i løpet av minutter.

I Afrika og Asia dør mange mennesker hvert år fordi man ikke rekker å levere blod i tide. Men disse dronene vil transport gå raskere og liv reddes.

Dronene har elektriske motorer og er utslippsfrie. På sikt ser selskapet for seg å bruke dronene til å bygge et nettverk over hele verden for levering av varer. Indonesia, som består av 13.000 øyer, er et av landene hvor det er stor interesse for dronene. Flere selskaper ønsker å bruke dem til å binde hele landet sammen på en lønnsom måte.

– Vi har samlet det meste mannskapet i Israel, kanskje i verden. De beste dronebyggerne, eksperter på komplekse materialer, topp-professorer i aerodynamikk, flykontroll og avionikk. Vi har skapt en drone som er helt unik, sier Regev.

Det er et stort potensiale i de israelske dronene, som på sikt kan frakte 100 kilo over en distanse på 500 kilometer.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise