Israel skal sende sin andre astronaut ut i verdensrommet

Israels første astronaut Ilan Ramon døde da romfergen eksploderte.
Slik vil Den internasjonale romstasjonen se ut når romfergen som vil frakte israelske Eyan Stibbe og resten av mannskapet er tilkoplet. (Illustrasjonsfoto: Axiom Space)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Israel skal neste år sende en astronaut ut i verdensrommet for andre gang i landets historie. Eyan Stibbe, en tidligere sraelsk jagerpilot, skal tilbringe litt over en uke i Den internasjonale romstasjonen ved slutten av 2021.

– Dette er en dag for nasjonal stolthet og glede. En israelsk pilot med et blå-hvitt flagg brodert på skulderen vil nok en gang bevise, som vi har vist her i 72 år, at selv ikke himmelen er vår grense, sier president Reuven Rivlin.

Den tidligere jagerpiloten Eyan Stibbe blir Israels andre astronaut i verdensrommet.

Sønnen til Israels første astronaut Ilan Ramon, som døde da den amerikanske romfergen Columbia eksploderte på vei ned til jorden i 2003, var til stede under pressekonferansen i presidentboligen i Jerusalem, skriver Times of Israel.

Ramon, som også var tidligere jagerpilot, var en lastespesialist ombord Columbia. Romfergen eksploderte bare 16 minutter før den skulle lande tilbake på Jorden. I tillegg til israelske Ramon døde også de seks andre besetningsmedlemmene.

Den kommende utskytningen vil sende Stibbe, en israelsk militærveteran, til Den internasjonale romstasjonen i 200 timer, hvor han vil utføre en rekke unike eksperimenter som er ment å fremme israelsk teknologi og vitenskap utviklet av forskere og oppstartsbedrifter. Han vil snart starte opptreningen i USA, Tyskland og Russland, før selve oppskytningen finner sted mot slutten av 2021.

– Da jeg var et barn stod jeg ute på mørke kvelder og så opp mot stjernene og lurte på hva som lå bakenfor, sa Stibbe på pressekonferansen. Han var venn med avdøde Ramon og ble inspirert til å selv bli astronaut. Stibbe var sammen med familien til Ramon under oppskytningen av Columbia i 2003.

I fjor sendte astronaut Jessica Meir, som hadde israelsk far, en hilsen til Israel fra verdensrommet. I fjor forsøkte Israel også å sende et ubemannet romfartøy til månen, som det fjerde landet i verden. Dessverre lyktes det ikke å lande romfartøyet Beresheet trygt på månen. Rundt 5 minutter før landing stanset hovedmotoren og fartøyet kræsjet på månens overflate.

Ilan Ramon var Israels første astronaut i verdensrommet. Han døde da romfergen Columbia eksploderte i 2003.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise