Skal selge israelsk vannteknologi i Gulfen

Israelsk selskap har signert en historisk avtale.
Watergen-sjef Michael Mirilashvili (t.h.) og Al-Dahra nestsjef og medgrunnleger Khadim Al Darei etter signeringen i Abu Dhabi. (Foto: Watergen)

Det israelske selskapet Watergen, som har utviklet en teknologi som gjør luft om til rent drikkevann, har signert en strategisk avtale med det emiratiske selskapet Al-Dahra om å bringe teknologien til De forente arabiske emirater og andre Gulfstater, skriver avisen Yedioth Ahronot.

Avtalen ble undertegnet i forrige uke i Abu Dhabi av Michael Mirilashvili, administrerende direktør i Watergen, og Khadim Al Darei, nestleder i Al-Dahra. Partnerskapet vil fokusere på landbrukssektoren, kontorer og bygårder, hoteller, industri og maritim virksomhet. Det er den nylig inngåtte fredsavtalen med Israel og Emiratene som åpner opp for samarbeidet.

Al-Dahra opererer i over 20 land, har 5000 ansatte og en ledende posisjon i Asia og Midtøsten. Watergens atmosfæriske vanngenerator produserer rent drikkevann av luft med kostnadseffektivt energiforbruk. Høy temperatur og luftfuktighet i Emiratene er ideelle forhold for Watergens største enheter, som kan produsere opp mot 5000 liter med rent drikkevann om dagen.

Watergens maskin finnes allerede i flere land rundt om i verden, inkludert i India, Kina, Fillipinene, Vietnam, Sierre Leone, Sør-Afrika, Monaco, Costa Rica, Chile og Usbekistan. De er også blitt brukt ved store begivenheter som fotball-VM i Russland i 2018. Det israelske selskapet har også donert flere maskiner til Gazastripen.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise