Skal selge israelsk vannteknologi i Gulfen

Israelsk selskap har signert en historisk avtale.
Watergen-sjef Michael Mirilashvili (t.h.) og Al-Dahra nestsjef og medgrunnleger Khadim Al Darei etter signeringen i Abu Dhabi. (Foto: Watergen)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Det israelske selskapet Watergen, som har utviklet en teknologi som gjør luft om til rent drikkevann, har signert en strategisk avtale med det emiratiske selskapet Al-Dahra om å bringe teknologien til De forente arabiske emirater og andre Gulfstater, skriver avisen Yedioth Ahronot.

Avtalen ble undertegnet i forrige uke i Abu Dhabi av Michael Mirilashvili, administrerende direktør i Watergen, og Khadim Al Darei, nestleder i Al-Dahra. Partnerskapet vil fokusere på landbrukssektoren, kontorer og bygårder, hoteller, industri og maritim virksomhet. Det er den nylig inngåtte fredsavtalen med Israel og Emiratene som åpner opp for samarbeidet.

Al-Dahra opererer i over 20 land, har 5000 ansatte og en ledende posisjon i Asia og Midtøsten. Watergens atmosfæriske vanngenerator produserer rent drikkevann av luft med kostnadseffektivt energiforbruk. Høy temperatur og luftfuktighet i Emiratene er ideelle forhold for Watergens største enheter, som kan produsere opp mot 5000 liter med rent drikkevann om dagen.

Watergens maskin finnes allerede i flere land rundt om i verden, inkludert i India, Kina, Fillipinene, Vietnam, Sierre Leone, Sør-Afrika, Monaco, Costa Rica, Chile og Usbekistan. De er også blitt brukt ved store begivenheter som fotball-VM i Russland i 2018. Det israelske selskapet har også donert flere maskiner til Gazastripen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise