Her kjører bilen helt av seg selv

Se den utrolige videoen fra det israelske selskapet Mobileye.
En bil kjører gjennom den tyske byen München ved hjelp av teknologien til israelske Mobileye. (Foto: Skjermdump)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Israelske Mobileye, som lager teknologi for selvkjørende biler, har publisert en video som viser et autonomt kjøretøy som navigerer seg selv gjennom den tyske byen München ved hjelp av selskapets kamerabaserte system.

Selskapet sier de kunne utplassere det autonome kjøretøyet i gatene i München takket være frivillig data de har samlet inn fra biler på veien, som sender informasjonen direkte til «skyen» hvor alt lagres. Denne informasjonen blir automatisk prosessert til et høyoppløselig kart, som er avgjørende for at selvkjørende eller semi-selvkjørende biler skal fungere.

Den drøyt en time lange uredigerte videoen viser sjåføren av en Ford som ikke har hendene på rattet eller føttene på pedalene, utenom helt i starten. Bilen navigerer seg selv forbi lyskryss, gangfelt og ulike utfordringer. Den kjører i ulike hastigheter, helt opp mot 130 kilometer i timen på motorveien.

Kjøretøyet som vises i videoen bruker bare Mobileyes eget kamera-system, i tillegg til sensorteknologi som bruker radar og fjernmålingsteknikken lidar. Det Jerusalem-baserte selskapet ble i 2017 kjøpt opp av Intel for svimlende 130 milliarder kroner. Det er det største oppkjøpet i Israels historie.

I juli 2020 fikk det israelske selskapet tillatelse til å gjennomføre testkjøring av autonome kjøretøy i Tyskland. Tillatelsen gjør at selskapet kan teste kjøretøy i tysk trafikk i hastigheter opp mot 130 kilometer i timen.

Her kan du se den utrolige videoen av det selvkjørende kjøretøyet:

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise