Khomeini ønsker “god jul”

Khomeinis veier var uransakelige. Blant merkene med martyrer og anklager lyser en skikkelse på et merke fra 1982. Lenkede hender søker hjelp hos skikkelsen, den rettferdige dommeren (symbolisert ved en vekt): LOVPRISNING AV KRISTI FØDSEL. Er dette en julehilsen til Irans og verdens kristne?

 

Foran kameraene til vestlig fjernsyn holdt Khomeini i 1984 en tale, der han påpekte at de kristne hevder Kristus ”sa at man skulle vende det andre kinnet til når man blir slått. Men det er bare en løgn. Jesus sa ikke det. Jesus Kristus ville ikke gjøre en slik feil. Hvis han fikk anledning, ville han gjøre det samme som Moses gjorde mot farao.

Merket innebærer altså ikke noe anerkjennelse av kristendommens Kristus. Jesus, i Koranen kalt Isa, var sønn av jomfru Mirjam, søsteren til Moses. Han var kun en profet, mindre enn Muhammed.  Han ble ikke korsfestet, men ble tatt opp til himmelen. I de siste tider skal han komme igjen til Jerusalem, ødelegge synagogene, drepe antikrist og alle kristne som ikke tror på ham. Så skal han (som muslim) styre i 40 år, dø og bli gravlagt i Medina ved siden av Muhammed.

Forrige artikkelAngrep Israel med 20 granater og raketter
Neste artikkelVil fortsette krigen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Olav V. Landsverk er pensjonert lektor.