Menneskerettighetsåret – for flyktninger fra Palestina

FNs menneskerettighetserklæring er høyt respektert i arabiske land - om ikke på annet vis, så i hvert fall på frimerker fra Jordan, Libanon, Marokko, Egypt, Bahrain, Dubai, Qatar, Irak, Syria og Libya.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Når så 1968 ble proklamert av FN som verdens menneskerettighetsåret, var det opplagt at det måtte feires av i alle fall ett arabisk land.

Kuwait hadde mange tusen fremmedarbeidere av palestinsk opphav. De var billige arbeidere, og statsborgerskap i Kuwait var ikke aktuelt; det var Israels skyld at de var der. Så 1968 var en god anledning for Kuwait til å vise hvor filatelistisk opptatt landet var av flyktningene.
I 1990 bestod Kuwaits befolkning av 50 prosent fremmearbeidere uten noen borgerrettigheter. Da PLO tok Iraks side i Golfkrigen 1990-1991, lot Kuwait ca 300.000 palestinske arabere fordrive som flyktninger. Internasjonale menneskerettigheter dreier seg altså ikke om forhold i arabiske land, men i Palestina og sioniststaten. Derfor er det Israel og ikke arabiske land som bryter menneskerettighetene. Det gjør at alle de omsorgsfulle merkene fra Syria, Irak etc. er berettiget, med Kuwait som en ener.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise