Palestina oppstår

I 1917 fikk jødene Balfour-erklæringen, som lovte dem et nasjonalhjem i Palestina. Samme år rykket de britiske styrkene inn i Jerusalem, ledet av general Allenby. Det osmanske riket nærmet seg slutten.

Frimerke uten landsbetegnelse
En okkupasjonsmakt trenger et postvesen og dermed frimerker. I 1918 kom de første merkene, uten landsbetegnelse.
Merkene bar forkortelsen EEF = Egyptian Expeditionary Force, og myntenheten var den samme som i Egypt; 1 £ = 1000 millieme.

 

Frimerke uten Israel
Etter at Folkeforbundet gav Storbritannia mandat til å styre Palestina, ble de endelige grensene trukket. Området Palestina var i europeiske språk det samme som det gamle Jødeland begge sider av Jordan-elva, men britene trakk grensen langt østover slik at Palestina støtte opp til britisk Irak.
På en serie jordanske merker fra 1964 er det opprinnelige mandatområdet Palestina avbildet. Kong Hussein ser ut til å ønske å styre over hele Palestina tre år før han var med på å starte Seksdagerskrigen mot Israel

 

Forrige artikkelBenny Morris kommenterer Kåre Willoch
Neste artikkelIrans revolusjonsgarde er terrorgruppe
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Olav V. Landsverk er pensjonert lektor.