Palestina oppstår

I 1917 fikk jødene Balfour-erklæringen, som lovte dem et nasjonalhjem i Palestina. Samme år rykket de britiske styrkene inn i Jerusalem, ledet av general Allenby. Det osmanske riket nærmet seg slutten.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Frimerke uten landsbetegnelse
En okkupasjonsmakt trenger et postvesen og dermed frimerker. I 1918 kom de første merkene, uten landsbetegnelse.
Merkene bar forkortelsen EEF = Egyptian Expeditionary Force, og myntenheten var den samme som i Egypt; 1 £ = 1000 millieme.

 

Frimerke uten Israel
Etter at Folkeforbundet gav Storbritannia mandat til å styre Palestina, ble de endelige grensene trukket. Området Palestina var i europeiske språk det samme som det gamle Jødeland begge sider av Jordan-elva, men britene trakk grensen langt østover slik at Palestina støtte opp til britisk Irak.
På en serie jordanske merker fra 1964 er det opprinnelige mandatområdet Palestina avbildet. Kong Hussein ser ut til å ønske å styre over hele Palestina tre år før han var med på å starte Seksdagerskrigen mot Israel

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise