Tammuz

Iraks forsøk på å utvikle atomvåpen begynte i 1960. Da undertegnet Sovjet en kontrakt om å bygge en forsøksreaktor.
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

I september 1975 uttalte visepresident Saddam Hussein: At Irak skaffet seg kjernekraft-teknologi var det første arabiske skritt i retning av atomvåpen, selv om det offisielt ble erklært at reaktoren ikke ble konstrurert for atomvåpen. I november samme år undertegnet Frankrike en kontrakt for å bygge en mer høyteknologisk reaktor, og året etter kontraktfestet Italia seg til å skaffe Irak ytterligere utstyr og fagkunnskap.

Sommeren 1980 fikk Irak sin første atomreaktor. President Saddam Hussein talte for anledningen om Iraks rike og ærefulle fortid og om teknologi som skulle bygge opp den arabiske nasjon og ødelegge den zionistiske statsdannelsen. Alt 30. september samme år falt de første bombene over Tammuz, som reaktoren het. Skaden som de iranske flyene påførte anlegget, var minimal. At Iran skulle ha angrepet reaktoren, var uventet – så uventet at det i ettertid er blitt kalt et zionistisk angrep.

Men en søndag i juni 1981 falt 16 bomber over Tammuz. Det ble fulltreffere og fullt kaos. Ingen utenlandske eksperter kom til skade ? og ingen visste hvem som hadde sluppet bombene. Først da det var gått 24 timer og kringkastingen i Israel hadde tilstått, meldte Revolusjonsrådet at angrepet var utført av zionistfienden for å hjelpe Iran i den forræderske krigen. En dag senere uttalte en talsmann for regjeringen: Zionist-angrepene på Iraks kjernekraftanlegg to ganger i løpet av noen måneder demonstrerer at zionist-fienden kjenner Irak, som med sitt sofistikerte og teknologiske krigspotensiale, vil stå i spissen for de arabiske styrker som skal knuse zionist-fienden… Radio Baghdad raste i timevis, men presidenten selv talte ikke om ødeleggelsen på de ti første dagene.

 

Året etter talte postverket på fire merker for ETTÅRSMINNET FOR ZIONIST-ANGREPET PÅ IRAKS ATOMREAKTOR 7. JUNI 1981. To av merkene viser atomkraften symbolisert ved en due over en løve og forkynner: LIK RETT FOR ALLE FOLK TIL TEKNOLOGISK FREMSKRITT.

 

Artikkelen fortsetter under annonsen

De to andre valørene viser en israelsk rovfuglbombe med sitt onde øye, davidsstjernen; den skal hakke hull på det fredelige reaktoeregget (med det syriske flagget rundt): FORDØMMELSE AV ZIONISTANGREPET PÅ IRAKS OG DEN ARABISKE NASJONS SIKKERHET, SUVERENITET OG FREMSKRITT.

 

 

 

Jordan viste solidaritet med Irak ved å utgi tre merker i 1984. Både teksten og symbolikken ligner svært: FORDØMMELSE AV ZIONISTANGREPET PÅ DEN IRAKISKE KJERNEREAKTOREN. Davidsstjernen er symbolet som identifiserer zioniststaten på alle tre verdiene. Solidariteten blir demonstrert ved det jordanske og det syriske flagget smeltet sammen i en regnbue.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise