FAKTA OM ISRAELSKE PARTIER

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

FAKTA OM ISRAELSKE PARTIER:
Nasjonal Union
Publisert: 18. januar 2006
Sist oppdatert: 19. januar 2011
Av Kenneth O. Bakken

Partileder: Ya’akov Katz
Stiftet: 1999
Antallet Knesset-medlemmer etter valget i 2009: 4 (7 i 2006)
Politisk plassering: Ytre-høyre
Ideologisk grunnlag: Zionistisk, nasjonalistisk, ultraortodoks, økonomipolitisk konservatistisk.
Kampsaker: Kjemper for religiøse jøders rettigheter og å bevare Israel som et jødisk hjemland. Er imot å avgi landområder til palestinerne.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nasjonal Union (HaIchud HaLeumi) ble stiftet i 1999. Det er et fløyparti på høyresiden, og var i begynnelsen en sammenslåing av tre mindre religiøse partier: Herut, Moledet og Tekuma. Ved valget i 1999 var det direktevalg på statsminister i Israel, og partileder Ze’ev Binyamin Begin stilte som kandidat. Likevel valgte han å trekke seg bare et par uker før valget. Som følge av et dårlig valgresultat, som skaffet partiet fire plasser i Knesset, valgte Begin også å trekke seg som partileder.
I år 2000 ble også Israel Beytenu en del av partikoalisjonen. Ved årsskiftet 2002-03 ble også Moledet og Tekuma med i Nasjonal Union. Ved valget i 2003 oppnådde partiet sju seter i den israelske nasjonalforsamlingen. Partiprogrammet understreker viktigheten av at Israel er et jødisk hjemland, og har både religiøse og ikke-religiøse i sine rekker. De nekter å være med på fredsforhandlinger med palestinerne, i følge partiprogrammet.

Før Knesset-valget 28. mars 2006 har National Union gått sammen med NRPom å danne valgliste.

Til Knesset-valget 10. februar 2009 stilte Habayit Hayehudi, tidligere NRP, en egen liste uavhengig av National Union. NU oppnådde 4 representanter i Knesset.

En hovedkilde til opplysningene på denne siden er Jewish Virtual Library.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Forrige artikkelFAKTA OM ISRAELSKE PARTIER
Neste artikkelFAKTA OM ISRAELSKE PARTIER
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.