Israel har arrestert palestinsk ektepar mistenkt for finansiering av terrororganisasjoner

Rania Elias og Suhail Khoury fra Øst-Jerusalem mistenkes for finansiering av terrororganisasjoner.

Ekteparet Rania Elias og Suhail Khoury er arrestert, mistenkt for finansiering av terrororganisasjoner. (Foto: @Mvoice13)
Ekteparet Rania Elias og Suhail Khoury er arrestert, mistenkt for finansiering av terrororganisasjoner. (Foto: @Mvoice13)

Israelsk politi har arrestert to fremtredende palestinske kulturledere fra Øst-Jerusalem, mistenkt for å finansiere terrororganisasjoner, skriver avisen Israel Hayom.

Rania Elias, som leder Yabous kultursenter og hennnes mann Suhail Khoury som er direktør i Edward Saids nasjonale konservatorium for musikk, ble arrestert i deres hjem i Beit Hanina i Øst-Jerusalem.

Israelsk politi og skattemyndighetene har dessuten konfiskert dokumenter i kultursenteret og konservatoriet.

PLO har fordømt arrestasjonen, som de kaller for “Israels voldelige og systematiske kampanje mot palestinerne i det okkuperte Jerusalem”.

Ifølge Elias’ advokat Nasir Odeh ble paret “arrestert for mistanke om finansiering av terrororganisasjoner.”

Ifølge Odeh inkluderer Israels antiterrorlovgivning en ganske omfangsrik liste av mulige lovovertredelser, inkludert mottak av penger fra organisasjoner som den jødiske staten har utpekt til å være terrororganisasjoner.

– Politiet og skattemyndighetene har anholdt tre mistenkte for skatteunndragelse og svindel, uttalte politiets talsmann Micky Rosenfeld.

Politiet bekrefter dessuten at de har ransaket “to organisasjoner i Øst-Jerusalem, angivelig involvert i palestinsk kultur.”

Rosenfeld uttalte også at de mistenkte avhøres og at etterforskningen er i gang.

Yabous kultursenter i Øst-Jerusalem ble opprettet på midten av 90-tallet, for å feire palestinsk kultur og arabisk arv i byen, skriver Israel Hayom.

Forrige artikkelIHRA-definisjonen av antisemittisme vedtatt i Spania
Neste artikkelIDFs nye “spøkelsesenhet” er nå ferdig med sitt treningsprogram
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Organisasjonssekretær i Med Israel for fred (MIFF), medlem av MIFFs hovedstyre og leder i MIFF Oslo.