Fem drept i fire terrorangrep

Tre Kassam-raketter slo ned i den israelske byen Sderot tirsdag ettermiddag, og skadet tre israelere. Tre døde og 31 ble skadet da en palestinsk terrorist åpnet ild mot to restauranter i Tel-Aviv tirsdag morgen. En israelsk kvinne ble drept og hennes mann ble hardt skadet i et skytenangrep på veien til Betlehem. En selvmordsbomber drepte […]

Tre Kassam-raketter slo ned i den israelske byen Sderot tirsdag ettermiddag, og skadet tre israelere. Tre døde og 31 ble skadet da en palestinsk terrorist åpnet ild mot to restauranter i Tel-Aviv tirsdag morgen. En israelsk kvinne ble drept og hennes mann ble hardt skadet i et skytenangrep på veien til Betlehem. En selvmordsbomber drepte en israeler ved sentralbuss-stasjonen i Afula. Åtte ble skadet i terrorangrep i Jerusalem. En bombe eksploderte utenfor en skole i Øst-Jerusalem.

Den israelske regjeringen har gitt forsvarsstyrkene frie hender til å gjenopprette sikkerheten, melder Israel radio. Palestinerne vil bli fratatt bevegelsesfrihet på Vestbredden. IDF vil intensivere sine operasjoner, også i Ramallah hvor Yassir Arafat sitter i husarrest.

– Forhandlinger med de palestinske myndigheter kan ikke begynne før palestinerne er slått hardt nok ned på til at de forstår at de ikke kan oppnå noe med terrorisme, sa statsminister Ariel Sharon mandag. Samme kveld angrep israelske fly og helikoptre palestinske hovedkvarter i Gaza city, Betlehem og Ramallah. Det er også rapportert om 20 drepte palestinere i militære israelske bakkeoperasjoner mandag.

– Israel er i krig mot en “ond, blodtørstig fiende”, sa Sharon i en tale til Knesset.

Andre nyheter 5. mars

– Det tiende offer for helgens selvmordsbombe i Jerusalem døde mandag. Avi Hazan var onkel til den jødiske gutten i Tel Aviv som for en tid siden fikk sin “bar mitzva” ødelagt da en palestinsk terrorist angrep gjestene i selskapet.

– Egypts president Hosni Mubarak presenterte mandag et eget, privat fredsinitiativ.

Forrige artikkelPresser de palestinske terrorgruppene sterkt
Neste artikkelFem drept i fire terrorangrep
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.