Skammen ligger på arabisk side

I forbindelse med "Krystallnatt-markeringer" rundt omkring i Norge, har en rekke personer holdt appeller om å stanse byggingen av "skammens mur" mellom Israel og palestinerne.

Vi kan fortelle at det er en enkel sak å få israelerne til å stanse byggingen av sikkerhetsgjerdet. Det er også veldig enkelt å få israelerne til å fjerne det som allerede er bygget. Det skjer på følgende måte:

De arabiske lederne generelt, og de palestinske spesielt, sier klart og tydelig at slik jødene har vært behandlet gjennom historien (ikke minst i de arabiske land), er det rimelig at de har et land hvor de er i flertall og kan styre sin egen skjebne. De godtar at et land med jødisk flertall skal få leve i fred og sikkerhet i århundrer framover, i utgangspunktet innenfor grensene fra før krigen i 1967.
De erklærer at alle væpnede grupper (terror-grupper) skal avvæpnes fullt ut og oppløses, slik at det bare er offisielle politifolk som har våpen, og handler i samsvar med det.

De går inn for åpne forhold mellom jøder og arabere, med handel, turisme og full frihet til å reise i hverandres område i trygghet.

Disse tiltakene (som det ikke er urimelige å kreve) ville ha skapt en revolusjon i holdningene i Israel. Meningsmålinger gjennom mange år har vist at minst 70 % av befolkningen er villig til en fred som i hovedsaken går langs disse linjene.

Men bare hvis det blir en varig, ordentlig fred. Det er kjernen i saken. Så lenge araberne vil ha en “løsning” for å ha et bedre utgangspunkt til å fortsette krigen for å få Israel fjernet, stemmer israelere flest på Sharon og andre “hauker”. (Se artikkelen Vil fortsette krig etter “fred”. Det finnes en mengde lignende stoff som forteller at arabere flest ikke ser for seg at en stat med jødisk flertall skal være noe varig fenomen.)

Så lenge palestinerne insisterer på at de har rett til å drepe israelere, er gjerdet et logisk og rimelig tiltak. Og skammen ligger på arabisk side. De arabiske land har oppført seg slik at nesten alle jødene har flyktet fra dem. Det er rimelig at jødene endelig en gang får være i fred.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Forrige artikkelSharon fordømmer
Neste artikkelKnapt flertall i regjeringen sa ja
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise