Humanitær hjelp fraktes inn i Rafah

– Etter min kunnskap er det ingen humanitær katastrofe i Rafah, ingen sult eller mangel på vann. I løpet av operasjonen har vi informert den lokale befolkningen enten gjennom palestinske myndigheter eller flygeblad, og bedt dem holde seg borte fra gatene for å beskytte sine liv, sier IDF-brigader Shmuel Zakai, som er divisjonssjef på Gaza-stripen. […]

– Etter min kunnskap er det ingen humanitær katastrofe i Rafah, ingen sult eller mangel på vann. I løpet av operasjonen har vi informert den lokale befolkningen enten gjennom palestinske myndigheter eller flygeblad, og bedt dem holde seg borte fra gatene for å beskytte sine liv, sier IDF-brigader Shmuel Zakai, som er divisjonssjef på Gaza-stripen.
Så langt under operasjonen er 40 terrorister drept, blant dem den lokale Hamas-kommandanten. I følge IDF er det kun seks sivile som har mistet livet under operasjonen, to av disse ble skutt av palestinsk milits som skjøt mot en gruppe sivile palestinere som ble bedt om å overgi seg. Fire sivile ble drept da en israelsk stridsvogn-granat ved et ulykkestilfelle eksploderte nær demonstranter onsdag.
Zakai gav også et eksempel på terroristenes kyniske bruk av sivilbefolkningen i Rafah:
– En gruppe væpnede terrorister skjøt mot våre styrker, og ville krysse over en vei. De tok en ung palestinsk gutt og brukte ham som et skjold mens de krysset veien og fortsatte skytingen mot våre soldater. De visste at våre soldater ikke ville skyte tilbake på grunn av gutten, sa Zakai til Jerusalem Post.
Under “Operasjon Regnbue” er hundre palestinere arrestert for å forhøres, ti mistenkte terrorister eller smuglere tatt i varetekt i Israel.
Lørdag hevdet palestinske kilder at en tre år gammel palestinsk jente var skutt i hodet to ganger av israelske soldater. I følge IDF er det ingen israelske soldater som har skutt i dette området.
Lørdag fant IDF tunnelåpning nummer to under den pågående aksjonen, som retter seg mot smugleraktiviteten og terrorens infrastruktur i Rafah. 600 meter fra grensen til Egypt ble det funnet en åtte meter dyp tunnel, skjult under et tynt lag av sement. Tidligere denne uken fant IDF en tunnelåpning som var stor nok til å smugle gjennom RPG-granater. Palestinsk milits holdt de israelske styrkene under kraftig beskytning under aksjonen som avdekket tunnelen.
Siden begynnelsen av “Operasjon Regnbue” har de israelske styrkene ødelagt fem bygninger. Alle disse var brukt av terrorister til å skyte mot israelske soldater eller detonere bomber, sa Zakai. (23.05)

Forrige artikkelVil erstatte hus som kanskje skal ødelegges
Neste artikkelSperregrensen i Knesset opp til 2%
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.