Hamas: “En seier fra Allah”

66 ISRAELSKE REKRUTTER SKADET:Minst 66 vernepliktige rekrutter i IDF ble skadet i et rakettangrep fra Hamas-kontrollerte Gaza-stripen omkring klokken 01.30 lokal tid. Hamas mener de store personskadene var “en seier for Allah”. Et Kassam-angrep fra Gaza-stripen har aldri tidligere skadet så mange personer på en gang. De vernepliktige soldatene i Zikkim-basen lå og sov i telt […]

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

66 ISRAELSKE REKRUTTER SKADET:Minst 66 vernepliktige rekrutter i IDF ble skadet i et rakettangrep fra Hamas-kontrollerte Gaza-stripen omkring klokken 01.30 lokal tid. Hamas mener de store personskadene var “en seier for Allah”.
Et Kassam-angrep fra Gaza-stripen har aldri tidligere skadet så mange personer på en gang. De vernepliktige soldatene i Zikkim-basen lå og sov i telt da splintene fra en eller to rakett-eksplosjoner regnet rundt dem. Flere av soldatene er kun lettere skadet, med mindre sår eller sjokk. Minst 30 soldater ble direkte rammet av eksplosjonen eller av splinter, skriver Jerusalem Post. For flere skal tilstanden være alvorlig. Blant de skadde soldatene er det både menn og kvinner.
Terrorgruppene PRC og Islamsk Jihad opplyser at de stod bak rakettangrepet.
Den israelske regjering har ennå ikke kommet med noen formell erklæring, men flere regjeringsmedlemmer sier det “definitivt” vil bli et militært svar.
– For lenge siden, for flere år siden, skulle vi svart med styrke. Til slutt vil vi ikke ha noe annet valg enn å ta affære, sier industri-, handels- og arbeidsminister Eli Yishai (Shas) til Hærens Radio. På bakgrunn av palestinernes aggressjon, oppfordrer Yishai til å avlyse det planlagte toppmøtet for fred i Midtøsten i november.
Tolv israelere er drept i Kassam-angrep de siste syv årene.

Tirsdag 11. sep. 2007 kl. 08.00
C. Myrland


ISRAELSKE KILDER:
Militært svar vil bli begrenset eller utsatt
Til tross for sterke krav om en storstilt anti-terror operasjon på Gaza-stripen fra opposisjonspolitikere og flere regjeringsmedlemmer, venter ikke israelske journalister noe kraftig militært svar på dagens rakettangrep med det første.
– Israel vil ikke sette inn for mange ressurser på Gaza-stripen, fordi det kan bli bruk for dem dersom det bryter ut krig på nordfronten, skriver Amos Harel i Ha’aretz.
– Dersom det blir en stor bakkeoperasjon på Gaza-stripen, vil den sannsynligvis bli utsatt til etter den jødiske høytidsperioden, sier kilder i Jerusalem til Yedioth Aharonoth.
Tirsdag morgen har statsminister Ehud Olmert hatt møter med forsvarsminister Ehud Barak, utenriksminister Tzipi Livni og forsvarssjef Gabi Ashkenazi.

Tirsdag 11. sep. 2007 kl. 12.00
C. Myrland


FORELDREPROTEST:
– Dette er et et mareritt
– Dette er et mareritt som jeg ikke kan fatte, sier Kiryat Ono, en mor av en skadet rekruttsoldat. Sønnen mistet en fot da en palestinsk Kassam-rakett slo ned i rekruttskolen hans tidlig tirsdag morgen.
– Dette kunne vært forhindret. Det har hele tiden vært klart at leiren ikke var sikret. Hvorfor blir soldater plassert i en base som ikke er sikret, sier faren Shuki Ono.
Sønnen til Ono er blant de fire soldatene som ble alvorlig skadet i rakettangrepet. Syv andre fikk moderate skader, 20 lettere skader og over 30 andre fikk behandling for sjokkskader. De fleste av de skadde er allerede utskrevet av sykehus, melder Yedioth Aharonoth.

Tirsdag 11. sep. 2007 kl. 12.00
C. Myrland


HAMAS:
– Rakettangrep var en “seier fra Allah”
En talsmann for Hamas uttrykker begeistring for rakettangrepet som skadet over 60 israelske soldater tidlig tirsdag morgen.
– Vi mener dette er en seier fra Allah i motstandskampen, sa Fawzi Barhourn på en radiostasjon kontrollert av den islamistiske terrororganisasjonen.

Tirsdag 11. sep. 2007 kl. 12.00
C. Myrland


MOSKE I GAZA-STRIPEN:
Jihadister feiret angrepet
Væpnede menn fra Islamsk Jihad feiret tirsdag morgen rakettangrepet ved en moske på Gaza-stripen. Det ble brukt høyttalere som forkynte antallet skadde israelske soldater, melder Yedioth Aharonoth.

Tirsdag 11. sep. 2007 kl. 09.00
C. Myrland


UTENRIKSMINISTER TZIPI LIVNI:
– Hamas kunne ha stanset Kassam-angrep
Israel holder Hamas-myndighetene på Gaza-stripen ansvarlig for rakettangrepet som skadet over 60 israelske rekruttsoldater torsdag morgen.
– Det har egentlig ikke noe å si hvilken organisasjon som tar på seg ansvaret. Gaza er fullstendig kontrollert av Hamas. De har evne til å stanse rakettangrepene, men har bestemt seg for å ikke gjøre det, sier utenriksminister Tzipi Livni.
I stedet for å stanse rakettangrepet har Hamas gitt sine lovord til jihadistene som stod bak. En talsmann fra Hamas har omtalt det som “en seier for Allah“.

Tirsdag 11. sep. 2007 kl. 17.00
C. Myrland


Forrige artikkelNeste gang må det være klar vinner
Neste artikkelAssad blir presset til å svare militært
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.