Terrorstatistikk 2007

For femte år på rad har israelske forsvarsstyrker klart å redusere selvmordsangrepene fra de palestinske terrorgruppene på Vestbredden og Gaza-stripen.


For femte år på rad har israelske forsvarsstyrker klart å redusere selvmordsangrepene fra de palestinske terrorgruppene på Vestbredden og Gaza-stripen.

I følge årsrapporten til sikkerhetstjenesten Shin Bet ble 29 terrorangrep fra Gaza-stripen avverget i 2007. Av disse var seks forsøk på selvmordsbombing i Israel. Tre terrorister ble først stanset etter at de hadde infiltrert Israel.

Kun én selvmordsbomber fra Gaza-stripen klarte å utløse sine eksplosiver i en israelsk by i 2007. To israelere og en ung mann fra Peru ble drept av selvmordsangrepet i Eilat 29. januar.

20. mai 2007 stanset israelske sikkerhetsstyrker to kvinner fra Gaza-stripen som var på vei for å gjennomføre et dobbelt terrorangrep i Israel.

Shin Bet understreker at terrorgruppene på Vestbredden fortsatt er sterkt motivert til å gjennomføre selvmordsangrep i Israel. I løpet av årets ti første måneder ble 117 potensielle selvmordsbombere arrestert.

Etter at Israel satte i gang sin store anti-terror krig på Vestbredden i april 2002 har selvmordsangrepene fra området blitt redusert betydelig for hvert år.Sikkerhetsbarrieren, bedre etterretning og utstrakt bruk av arrestasjoner til informasjonsinnsamling har bidratt til denne militære seieren over terror. Omkring 4.000 militante palestinere på Vestbredden ble arrestert for kortere eller lengre periode det siste året.

Andre tall fra rapporten
Det er ikke alle tallene til Shin Bet som viser slik reduksjon som selvmordsterroren. Det siste året ble det igjen registrert en økning i antall mindre angrep med brannbomber og steinkasting. På Gaza-stripen er det avdekket tolv tunneler, fire av dem på vei mot israelsk territorium.

Israel ble angrepet med over 1200 Kassam-raketter og 1.700 granater fra Gaza-stripen i år 2007. To sivile israelere ble drept og 300 skadet, de fleste med sjokkskader.

Bare 800 av rakettene nådde frem over grensen inn i Israel. De palestinske rakettangrepene setter derfor også den palestinske sivilbefolkningen direkte i fare.

Hamas styrket
I følge Shin Bet har Hamas styrket sin militære kapasitet kraftig i løpet av det siste året. Under det blodige kuppet i juni fikk den islamistiske terrorgruppen hånd om en mengde våpen fra Fatahs sikkerhetsstyrker. Viktigere betydning har nok den militære treningen som Hamas-offiserer mottar i Iran.

 

 

Forrige artikkelNRK, advent og Israel
Neste artikkelPresident Bushs besøk
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.