Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Jimmy ble offer for en granat fra Gaza

De fleste eldre husene i kibbutz Kfar Aza har en enkel standard, men de som tar seg en runde oppdager raskt et hus som skiller seg ut med en flott fasade og et stilrent hageanlegg.

Jimmy Kdoshim drev med motorisert paragliding, og likte å ta bilder fra luften. Dette bildet er av hans egen kibbutz Kfar Aza, noen få kilometer fra Hamas-kontrollert territorium på Gaza-stripen. (Foto: Jimmy Kdoshim) Men den vakre fasaden skjuler en tragisk historie.

9. mai 2008 arbeidet Jimmy Kdoshim (48) utenfor i hagen sin. Konen hans, Anna, hadde akkurat gått innenfor da terrorgranaten fra Gaza-stripen slo ned. Jimmy ble drept momentant, og det ble store skader på boligen.

– Vi bestemte oss straks for å restaurere huset, forteller kibbutzens talsmann. Det er viktig for innbyggerne i området å skjule skadene av rakett- og granatangrepene så raskt som mulig, og ikke la noe forfalle. De vil ikke la seg skremme på flukt av bombardementet.

Fra juni til november 2008 har innbyggerne i Kfar Aza opplevd relativt ro, så lenge våpenhvilen mellom Israel og Hamas har vært i funksjon. I begynnelsen av november har situasjonen igjen blitt spent, og palestinske terrorister har angrepet Vest-Negev med flere titalls granater og raketter.


Anna Kdoshim på plassen hvor hennes mann ble truffet av terrorgranaten. (Foto: Sabine Myrland)


Hjelp Jødene Hjem (HJH) har finansiert renovering av et tilfluktsrom i kibbutz Kfar Aza. Takkeplaketten ble avduket av Harald Husveg fra Vikeså og Mette Risnes fra Oslo. (Foto: Sabine Myrland)


En flott lekeplass er sentralt plassert i kibbutzen.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.
Kategorier

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart