– Det er Israels rett og plikt til å stanse Hamas

Den norske overrabbiner Michael Melchior, som til daglig er representant i den israelske nasjonalforsamlingen, forsvarer Israels krigføring mot Hamas i et intervju med den danske avisen Politiken. Melchior mener deler av europeisk debatt ofte avslører “en total mangel på innsikt i de ofte håpløse dilemmaer som staten Israel står overfor”.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Michael Melchior avviser at Gaza-operasjonen ble satt i gang ut i
fra politiske motiver i forkant av Knesset-valget 10. februar.

Den norske overrabbiner Michael Melchior, som til daglig er representant i den israelske nasjonalforsamlingen, forsvarer Israels krigføring mot Hamas i et intervju med den danske avisen Politiken. Melchior mener deler av europeisk debatt ofte avslører “en total mangel på innsikt i de ofte håpløse dilemmaer som staten Israel står overfor”.

– Det bredere perspektiv fra de siste åtte års historie forsvinner når vi bare ser mennesker som blir bombardert, bilder som får det til å vrenge seg i enhver som har menneskelighet i seg, sier Melchior.

– Det store spørsmål er hvordan vi kommer ut av det og skaper en framtid, så vi ikke skal se flere døde mennesker. Det spørsmål er mye viktigere, men det kommer ikke fram i en stor del av den overfladiske debatt som kjører i Europa, mener Melchio.

Journalist Mikkel Bahl påpeker at Israel blir anklaget for å ikke føre en proporsjonal krig.

– Det er fordi man bruker et eller annet prinsipp for proporsjonalitet som ikke har noe med virkelighetens verden å gjøre. Hva betyr det egentlig? At Israel må skyte en rakett tilbake hver gang Hamas skyter en mot oss?, sier Melchior.

– Man kan ikke vente at Israel skal trekke seg tilbake til grensen fra før 1967, slik vi har gjort det i Libanon, Jordan, Egypt og Gaza, og samtidig akseptere rakettangrep på våre skoler og landsbyer, understreker Melchior.

– Hvis ikke det internasjonale samfunnet kan stanse rakettangrepene, så er det Israels rett og plikt å stanse dem selv. Og det gjør man ikke ved å skyte enkeltvise raketter tilbake, sier Melchior.

Han avviser at Gaza-operasjonen ble satt i gang ut i fra politiske motiver i forkant av Knesset-valget 10. februar.

– Hvis Barak og Livni skulle gjort det som er populært i Israel, ville de aldri ha gitt Hamas så mange sjanser. Vi var i en situasjon som ingen israelsk leder – uavhengig av Knesset-valget, kunne akseptere, sier Melchior.

– Jeg tror at vår ledelse forsøker å gjøre det de mener er det riktige for landet, sier han.

Forrige artikkelSterk støtte fra USA
Neste artikkelPresser Hamas til å avvise våpenhvile
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.