Det er Israels rett og plikt å stanse rakettangrepene fra Hamas

Den norske overrabbiner Michael Melchior, som til daglig er representant i den israelske nasjonalforsamlingen, forsvarer Israels krigføring mot Hamas i et intervju med den danske avisen Politiken. Melchior mener deler av europeisk debatt ofte avslører "en total mangel på innsikt i de ofte håpløse dilemmaer som staten Israel står overfor".

 

Michael Melchior avviser at Gaza-operasjonen ble satt i gang ut i fra politiske motiver i forkant av Knesset-valget 10. februar.

 

– De bredere perspektiv fra de siste åtte års historie forsvinner når vi bare ser mennesker som blir bombardert, bilder som får det til å vrenge seg i enhver som har menneskelighet i seg, sier Melchior.

– Det store spørsmål er hvordan vi kommer ut av det og skaper en framtid, så vi ikke skal se flere døde mennesker. Det spørsmål er mye viktigere, men det kommer ikke fram i en stor del av den overfladiske debatt som kjører i Europa, mener Melchior.
Journalist Mikkel Bahl påpeker at Israel blir anklaget for å ikke føre en proporsjonal krig.

– Det er fordi man bruker et eller annet prinsipp for proporsjonalitet som ikke har noe med virkelighetens verden å gjøre. Hva betyr det egentlig? At Israel må skyte en rakett tilbake hver gang Hamas skyter en mot oss?, sier Melchior.

– Man kan ikke vente at Israel skal trekke seg tilbake til grensen fra før 1967, slik vi har gjort det i Libanon, Jordan, Egypt og Gaza, og samtidig akseptere rakettangrep på våre skoler og landsbyer, understreker Melchior.

– Hvis ikke det internasjonale samfunnet kan stanse rakettangrepene, så er det Israels rett og plikt å stanse dem selv. Og det gjør man ikke ved å skyte enkeltvise raketter tilbake, sier Melchior.

Han avviser at Gaza-operasjonen ble satt i gang ut i fra politiske motiver i forkant av Knesset-valget 10. februar.

– Hvis Barak og Livni skulle gjort det som er populært i Israel, ville de aldri ha gitt Hamas så mange sjanser. Vi var i en situasjon som ingen israelsk leder – uavhengig av Knesset-valget, kunne akseptere, sier Melchior.

– Jeg tror at vår ledelse forsøker å gjøre det de mener er det riktige for landet, sier han.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise