Palestinsk by ærer selvmordsterrorist

“Den heroiske martyrium-søkeren” kalles selvmordsterrorist Abu Samed på et minnesmerke reist til hans ære i landsbyen Madama på Vestbredden.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

1. juni 2002 er prentet inn i minnet til innbyggerne i den israelske byen Herzliya. Rundt klokken 19.30 sprengte en palestinsk selvmordsbomber seg selv i luften inne i en Shawarma-restaurant. Tretti personer hadde valgt å kose seg med god mat her denne kvelden – på et skjebnesvangert tidspunkt.

Rørbomben som ble brukt under angrepet sies å ha vært “relativt liten”. Men likevel ble én person drept og femten andre såret. Den drepte var en fjorten år gammel jente ved navn Aryeh Hershowitz.

Eget minnesmerke
Den israelske organisasjonen Palestinian Media Watch (PMW) kunne 19. august melde at man i den palestinske byen Madama har valgt å ære selvmordsbomberen med et eget minnesmerke.

På monumentet kaller de mannen for “Den heroiske martyrium-søkeren”. Hans operasjon beskrives som den “heroiske Herzliya-operasjonen”.

– Bekjemp vantro
Over bildet av terroristen henger et Koran-vers som ber de troende muslimer bekjempe de vantro.

– Bekjemp dem, og Allah vil straffe dem ved deres hender, bøye dem ned og gi dere seier over dem, og helbrede hjertene til troende mennesker (Sure 9:14).

Under bildet finner man følgende beærende beskrivelse av en mann som har lemlestet mennesker for livet og endt livet til en liten tenåringsjente.

– Den heroiske martyrium-søkeren, Omar Muhammad Ziyada, som gjennomførte den heroiske Herzliya-operasjonen 11. juni 2002.

 

Forrige artikkelKlapper Fatah for fred eller terror?
Neste artikkelNetanyahu: – Håper vi finner en modig forhandlingspartner
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no