Fire israelere drept i terrorangrep

Fire israelere ble drept da terrorister åpnet ild mot kjøretøyet deres like ved Kiryat Arba i Hebron-området tirsdag kveld. Terroristene skjøt først fra avstand, men rykket helt fram til kjøretøyet og skjøt gjentatte skudd for å sikre at ofrene ble drept.

– Alle dørene på bilen var åpne og fire kropper var kastet ut på veien, forteller redningsarbeider Guy Ronen i Magen David Adom til Jerusalem Post.

Et av ofrene, Tali Ames (45), er en seksbarnsmor som var gravid. Hun ble drept sammen med sin mann Yitzhak Ames (47). Kochava Even-Haim (37) og Avishai Schindler (24) ble også drept. Alle kom fra bosetningen Beit Hagai sør for Hebron.

Den frivillige redningsarbeideren Momy Even-Haim opplevde å finne sin kone blant ofrene.

Angrepet fant sted omkring 18.30 norsk tid.

Hamas stod bak
Hamas hadde truet med nye terrorangrep før samtalene mellom Israel og Fatah-ledere som skal avholdes i Washingtontorsdag. Sent tirsdag kveld tok terrorgruppen på seg fullt ansvar for angrepet.

– Kassam-brigadene melder at de har fullt ansvar for den heltemodige operasjonen i Hebron. Våre menn har vendt trygt tilbake til sine baser, opplyste Abu Obeida til nyhetsbyrået AP.

– Dette angrepet er en del av en serie angrep. Noen har allerede blitt utført, andre vil følge, la Obeida til.

På Gaza-stripen deltok flere tusen palestinere i feiring av angrepet.

– Netanyahu må bryte samtalene
Opposisjonspolitikere på israelsk høyreside og bosetterledere ber statsminister Benjamin Netanyahu avlyse de planlagte samtalene i Washington etter terrorangrepet.

– Nå er det klart at de mest voldelige periodene finner sted når det er en politisk prosess, sier Knesset-medlem Uri Ariel fra National Union.

– Netanyahu må stanse samtalene og fokusere på å sikre sikkerhet for israelske innbyggere, legger Ariel til.

– Hver gang vi begynner å snakke, svarer de med krig, sier Tzviki Bar Hai, som er ordfører i Kiryat Arba.

– Morderne skal få svi for terrorangrep
Statsminister Netanyahus fly ankom Washington tirsdag. Han møtte USAs utenriksminister Hillary Clinton samme kveld, og understreket hvor viktig det er for Israel å stå fast på sine sikkerhetskrav.

– Terror vil ikke bestemme Israels grenser og framtiden til bosetningene, slo Netanyahu fast.

Kilder nær Netanyahu sier til Yedioth Aharonoth at regjeringen er fullt klar over at terrorelementer kan forsøke å ødelegge fredsforhandlingene. En nær medhjelper sier “forhandlingene vil fortsette som planlagt” på tross av tirsdagens terrorangrep. Men han legger til:

– Israels politikk når det gjelder gjensvar forblir den samme som den har vært ved tidligere angrep. Det betyr at det vil komme et gjensvar og at morderne vil få svi, forklarer kilden.

Ifølge Jerusalem Post har Netanyahu gitt sikkerhetsstyrkene ordre om å handle “uten diplomatiske begrensninger mot morderne, og handle aggressivt mot dem som sendte dem”.

Abbas fordømmer
PA-president Mahmoud Abbas fordømte tirsdag kveld “alle handlinger som retter seg mot sivile palestinere og israelere”. Han sa angrepet ble gjennomført “for å forstyrre fredsprosessen, og kan ikke bli sett på som en handling i motstandskampen”.

Drap på uskyldige
Visestatsminister Silvan Shalom er fungerende statsminister under Netanayhus opphold i Washington.

– Dessverre er det igjen blitt bevist at mens vi arbeider for å finne måter å fremme fred og sameksistens, er det de som fortsatt vil prøve å gjennomføre terrorhandlinger og drap på uskyldige, sa Shalom i en uttalelse tirsdag kveld.

– Nå er det klarere enn noen gang at det virkelige hinderet for fred er terror og ekstremistene som vil gjøre hva som helst for å sette fyr på hele regionen. De palestinske selvstyremyndighetene må oppfylle sine forpliktelser [til å bekjempe terror] i områdene, la Shalom til.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise