Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Rachel Corrie og andre Rachel

Det er fortsatt uklart og omstridt hva som skjedde da Rachel Corrie (23) ble drept på Gaza-stripen 16. mars 2003.

Den amerikanske aktivisten fra International Solidarity Movement (ISM) ble knust under en IDF-bulldoser da hun forsøkte å hindre ødeleggelse av en palestinsk bolig. Det israelske forsvaret har hele tiden hevdet at føreren av bulldoseren ikke så Corrie. ISM hevder det var ingenting som hindret føreren fra å se henne.

Denne artikkelen handler ikke om striden rundt Corries død. [Den kan du lese om på Wikipedia.]

Den handler heller ikke om den voldsomme oppmerksomheten Rachel Corrie har fått etter sin død. [Det norske teatret satte opp en forestilling om henne, Radioteateret fulgte opp med eget program, et irsk skip er oppkalt etter henne osv. Dette er bare noen få eksempler på det enorme fokuset på Corrie.]

Denne artikkelen handler om de andre Rachel, israelske kvinner og jenter, som ikke ble drept som resultat av en ulykke, uoppmerksomhet eller misforståelse, men som ble brutalt myrdet med overlagt drap.

– De har ikke fått skuespill eller konserter i sitt navn, heller ikke langvarig medieoppmerksomhet, påpeker Rona Hart fra Haifa i et leserbrev i Jerusalem Post 19. oktober.

I mars 2010 reiste familien til Rachel Corrie privat erstatningssøksmål mot den israelske stat. Totalt krever foreldrene 1,9 millioner kroner i kompensasjon fra Israels forsvarsdepartement. De krever også en unnskyldning.

– Det vil ikke komme noen unnskyldning fra Al-Aqsa Martyrbrigader, eller dets like, for drapene på de andre Rachel, påpeker Rona Hart.

De andre Rachel


Rachel Levi (19) var en av åtte unge israelere som ble drept da en palestinsk terrorist krasjet inn i en gruppe ungdommer som stod på en bussholdeplass sør for Tel Aviv i februar 2001.


Rachel Thaler (16) døde 27. februar 2002, etter skader som hun pådro seg da en selvmordsterrorist 16. februar 2002 utløste sine eksplosiver i et shoppingsenter.


Rachel Gavish (50), hennes mann, far og sønn ble drept av en terrorist som stormet inn i deres hus og skjøt dem 28. mars 2002.


Rachel Levy (17) ble drept av en selvmordsterrorist i Jerusalem 29. mars 2002.


Rachel Charhi (36) døde 4. april 2002, av skadene hun fikk da en selvmordsterrorist fem dager tidligere utløste sine eksplosiver i en kafé i Tel Aviv.


Rachel Shabo (40) ble drept 20. juni 2002, sammen med tre av hennes sønner, da en terrorist tok seg inn i huset deres og skjøt dem.


Rachel Kol (53) ble myrdet sammen med sin mann Dov 23. juli 2005, da deres bil ble angrepet av terrorister.


Rachel Ben Abu (16) ble drept av en selvmordsterrorist 12. juli 2005 i et kjøpesenter i Netanya.

(Foto: Israelsk UD)


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart