Ingen fordømmelse fra Erdogan

Den tyrkiske journalisten Burak Bekdil slakter sin egen statsminister for å ikke ha fordømt terroraksjonen i Itamar natt til lørdag.

Fordømmelsene fra den demokratiske verden har latt vente på seg etter terrorangrepet mot Itamar lørdag, da fem medlemmer i Fogel-familien ble brutalt myrdet.

Ikke uventet er Tyrkia et av landene som har nølt med å komme med fordømmelser. Statsminister Recep Tayyip Erdogan har vært ivrig etter å rette kraftig kritikk mot det han anser som israelske menneskerettighetsbrudd, men bryr seg tilsynelatende lite når det er israelerne selv som blir rammet.

Tre måneder gammel “soldat”
Journalist Burak Bekdil kritiserer landets statsminister i sin spalte i avisen Hurriyet onsdag. Under overskriften “Du skal ikke drepe” undrer han; “Jeg er fortsatt nysgjerrig på hva som var rangen til den tre måneder gamle “soldaten”. Var det kaptein, eller løytnant? Hun er definitivt for ung til å være general.” Ironien er bitende.

– Israelere ser babyer som trussel
Bekdil minner Erdogan og sine lesere på en tale landets politiske leder holdt i 2010, hvor han rettet kraftig kritikk mot Israel.

– Disse menneskene ser selv spedbarn i sine lekegrinder som en trussel. De har drept spedbarn i sine mors armer, sa Erdogan.

– “Disse menneskene” var naturligvis israelerne, forklarer Bekdil.

– Lo tir’tsach!
Fredag 4. juni i fjor, få dager etter at IDF-soldater hadde blitt angrepet da de bordet det tyrkiskeide skipet Mavi Marmara, kom Erdogan med flammende kritikk mot staten Israel. Ni tyrkiske statsborgere ble drept etter at de og en gruppe andre terrorister ombord gikk til angrep på marinesoldatene.

– Erdogan sa på både tyrkisk og engelsk: “Du skal ikke drepe.” Og han viste sine hebraisk-kunnskaper da han fortsatte: “Forstår du det fortsatt ikke? Da skal jeg snakke til deg på ditt eget språk: Lo tir’tsach!”.

Høyst forventet
I andre taler statsministeren har holdt har han understreket at hans raseri over barnemord ikke har noe å gjøre med rase eller kjønn. Men likevel har Erdogan vært stille som i graven siden den israelske familien ble slaktet ned med kniv natt til lørdag.

Den eneste fordømmelsen Tyrkia har kommet med, vel og merke noen dager etter hendelsen, kom gjennom utenriksminister Ahmet Davutoglu.

– Høyst forventet har vi ikke hørt Erdogan si “Du skal ikke drepe” på arabisk, og det vil vi nok aldri oppleve heller. Det er vel neppe overraskende, siden vi aldri har hørt Erdogan snakke “ukritisk” tidligere mot drap på barn og forsvarsløse mennesker i Itamar eller andre steder i Israel, forklarte journalisten.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise