– Jeg er stolt av hva jeg gjorde for Palestina

To palestinske tenåringer har blitt siktet for drapet på fem familiemedlemmer, derav tre barn, i bosetningen Itamar i mars 2011.

Natt til 11. mars 2011 snek to terrorister seg inn i den israelske bosetningene Itamar på Vestbredden. Gjennom et åpent vindu kom de seg inn i huset til familien Fogel, som på dette tidspunktet lå og sov.

De tok brutalt livet av fem av de åtte familiemedlemmene ved bruk av kniv og M-16 gevær: Mor, far, et spedbarn på tre måneder og to andre barn.

Igjen sitter tre uskyldige og nå foreldreløse unger, som slapp unna i siste liten da de sprang over til naboen for å få hjelp.

Vurderte dødsstraff
Hendelsen har rystet Israel kraftig. Israelske kommentatorer har beskrevet angrepet som særdeles kaldblodig, selv til palestinske terrorister å være. Blodige bilder av de døde barna ble også publisert av IDF, etter familiens samtykke, for å vise verden hvor grusomt groteskt de skyldige har gått til verks.

Reaksjonene har vært så sterke at de militære påtalemyndighetene vurderte å legge ned påstand om dødsstraff, men har nå slått dette fra seg. Den eneste gangen tidligere at en dødsstraff har blitt utført i Israels militære domstol, var da nazisten Adolf Eichmann ble dømt til døden i 1962.

Angrer ikke
Nå er 17 år gamle Hakim Awad og 18 år gamle Amjad Awad fra den palestinske landsbyen Awarta på Vestbredden siktet i saken. De ble arrestert under en massiv militæroperasjon i april, mistenkt for å ha gjennomført terrorangrepet.

Arrestasjonen ledet fram til en siktelse på fem punkter, godkjent i den militære domstolen søndag. Begge har under avhør innrømmet å ha knivstukket og skutt de fem ofrene. Ingen av dem synes å ha noen moralske kvaler av den grunn.

– Jeg angrer ikke på hva jeg gjorde, og jeg vil gjøre det igjen. Jeg er stolt av hva jeg gjorde og jeg vil akseptere enhver straff jeg får, selv dødsstraff, fordi jeg gjorde alt dette for Palestina, forklarte terroristen Awad til frammøtte reportere i den militære domstolsalen søndag.

Når rettssaken vil starte opp er foreløpig uvisst, men med tanke på alvoret i saken er det grunn til å tro at det vil skje så raskt som mulig.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise