Terrorangrep mot ungdomsfest i Tel Aviv

En palestiner i 20-årene fra Nablus på Vestbredden brukte bil og kniv som angrepsvåpen utenfor en populær nattklubb i Tel Aviv natt til mandag. Hundrevis av tenåringer var samlet i området for å markere slutt på sommerferien.

Like før klokken 02.00 lokal tid, stjal terroristen en taxi og brøt seg vei gjennom en politisperring som sikret gaten nær nattklubben. Deretter gikk angriperen ut av bilen og begynte å knivstikke forbipasserende mens han ropte jihadistenes kamprop “Allahu akbar”.

Minst fire av de åtte skadde er politimenn. Tilstanden for én person er alvorlig, de andre har fått lette til moderate skader.

Terroristen har forklart at angrepet var nøye planlagt, men at politiets tilstedeværelse hadde forstyrret planene hans.

– Hvis det ikke var for politiets veisperring, ville han ha kunne kjørt rett inn i oss, sier øyenvitnet Daniel til Yedioth Aharonoth.

Politistyrkene hadde vært i ekstra beredskap på grunn av avslutningen av Ramadan, opplyser Israels politisjef Yohanan Danino. Beredskapen i denne gaten var ekstra stor på grunn av festen i nattklubben.

Terroristen ble arrestert og satt i varetekt. Han fikk lettere skader i basketaket med politiet.
– Politiets innsats forhindret en stor tragedie, sier Danino.

– Jeg ønsker ikke å tenke på hva som kunne ha skjedd dersom terroristen hadde kommet seg inn, eller kommet nær inngangen til nattklubben og gjennomført sitt angrep der, sier Benny Shai, som er ansatt i nattklubben.

– Terroristen forsøkte å ta ungdommene
Sikkerhetsvaktene som arbeidet ved nattklubben Haoman 17 i Tel Aviv, som var målet for terroristen natt til mandag, forteller om den forferdelige episoden fra sine sykehussenger tilYedioth Aharonoth.

– Jeg tviler ikke på at de forsøkte å ta ungdommene [på nattklubben], forklarer Aviv Krief til avisen.

– Jeg blir vettskremt av å tenke over hva som kunne skjedd dersom han hadde lyktes. Det var tusenvis av ungdommer der. Det er et mirakel at de ikke ble drept, fortsetter han.

Krief ble truffet av bilen til terroristen da hele angrepet startet. Terroristen gikk også i gang med å stikke ned politimenn og sikkerhetsvakter. De fleste som ble skadet av disse var vakter som kontrollerte en veisperring i nærheten.

– Jeg stod ved veisperringen da han plutselig kom med taxien sin og kjørte raskt mot oss. Han traff en politimann før han traff meg. Jeg tenkte ikke at det var et terrorangrep, men et uhell. Han kjørte i 100 km i timen. Jeg var ikke klar over at det var med vilje.
Tenkte kanskje det var en unggutt som vi ikke ville slippe inn, som gjorde noe dumt. Vi hørte skrik fra over alt rundt oss. Det neste jeg så var at terroristen lå ved siden av meg [på sykehuset] og jeg tenkte over hva jeg egentlig kunne gjort med ham dersom jeg kunne. Han visste det var en klubb der. Det var ingen tilfeldighet, sier Krief videre.

En annen av sikkerhetsvaktene ved nattklubben forteller om det som skjedde.

– Vi hørte plutselig støy rundt 100 meter fra inngangen til nattklubben. Vi løp til krasjstedet der jeg så en politimann ligge på veien i en dam av blod. Da så jeg terroristen med en stor kniv. Han ville ikke slutte med å stikke kniven. Han var fullstendig grepet av galskap, i det han stakk kniven igjen og igjen uten å gi seg eller si noe. Jeg hoppet på ham med en gang for å forsøke og ta kniven fra ham. Jeg slo ham hardt for å slå ham ut, men han lyktes i stedet med å knivstikke meg også. Han hadde mord i blikket, forteller vakten som ønsker å være anonym.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise