Fangeliste offentliggjort

Flere Hamas-sider på internett og arabiske medier har publisert listen med de første palestinske fangene som blir frigjort fra israelske fengsler som en del av fangeutvekslingsavtalen med Israel.

Denne artikkelen er en gave til deg fra medlemmene i Med Israel for fred (MIFF). Hvis også du blir medlem, kan vi nå ut med sannheten om Israel til enda flere. Er du medlem allerede, håper vi du vil verve en venn nå. Klikk her for å gå til registreringsskjema. Medlemskap er gratis ut året!

For den siste puljen med 550 fanger står Israel fritt til å bestemme identiteten på fangene. Yedioth Aharonoth nevner noen av de viktigste navnene blant de 450 første fangene.

– Adbel Hadi Ghanem, Islamsk Jihad: Ansvarlig for et terrorangrep mot en buss i 1989, da 16 israelere ble drept.

– Fahad Schludi: Tok del i kidnappingen av og drapet på IDF-soldat Yaron Cohen i 1993.

– Bassam Abu Sneida og Riyad Asila: Soner livstid for drapet på yeshivastudenten Haim Kerman i 1998.

– Nael al-Barghouthi: Er den palestineren som har sittet lengst i israelske fengsler. Ble dømt til livstid i 1978 for drapet på en israelsk sikkerhetsoffiser.

– Yehiya As-Sinwar, Hamas: Grunnlegger av Hamas’ sikkerhetsstyrker på Gaza. Var involvert i kidnappingen av og drapet på IDF-soldat Nachson Wachsman.

– Jihad Yarmur: Ble dømt for drapet på Wachsman.

– Ahmed Najar: Tidligere leder i terrorcellen Silwad.

– Mohammed Hamada: Planla et terrorangrep mot Teddy Stadium i Jerusalem.

– Ruhi Musteha, Hamas: Sentralt medlem i Hamas’ militære ving.

– Husam Badran, Hamas: Tidligere leder for Hamas’ militære ving på Vestbredden. De stod bak det kanskje mest berømte selvmordsangrepet mot Sbarro-restauranten i 2001 i sentrum av Jerusalem, og flere andre.

– Muhammed Duglas, Hamas: Var involvert i Sbarro-angrepet. Soner 15 livstidsdommer for drapet på 19 israelere.

Forrige artikkelRabin-minnesmerke skjendet av terroretterlatt
Neste artikkelTerrorofre til Høyesterett
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -