39 raketter og granater, én israeler drept

– I løpet av de siste 24 timer er Israel angrepet med 39 raketter og granater fra Gaza-stripen, opplyste Avital Leibovich, talskvinne i IDF søndag morgen. En mann ble drept og fire skadet i bombardementet, som terrorgruppen Islamsk Jihad stod bak.

Ami Moshe (56) var på vei hjem til sin familie da luftsirenen gikk av. Han forlot sitt kjøretøy og løp mot et tilfluktsrom, men ble dødelig såret av splinter fra en rakett som slo ned i boligområdet i Ashkelon. IDF svarte på angrepene med aksjoner mot flere mål på Gaza-stripen lørdag kveld, inkludert tunneler og rakettramper.

Til sammen 10 medlemmer av Islamsk Jihad skal ha blitt drept av IDF lørdag, flere av disse var direkte involvert i rakettangrepene mot Israel. De fem første ble drept allerede lørdag formiddag, da terrorcellen i følge IDF var i ferd med å forberede et rakettangrep. Jihad-kommandanten Ahmed Sheikh Khalil, som hadde ansvaret for Islamsk Jihads rakettproduksjon, var blant de drepte. Terrorcellen skal også ha stått bak det uprovoserte angrepet med en Grad-rakett mot Rehovot.

Forrige artikkelAbbas: – Feil å avvise 1947-delingsplan
Neste artikkel– Våpenhvileløfter må følges opp på bakken
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -