Hamas: – Fangeutveksling innen 20 dager

Den andre og siste delen av fangeutvekslingsavtalen mellom Hamas og Israel vil bli gjennomført i midten av desember, opplyser Hamas.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Gilad Shalit vender hjem
Da Gilad Shalit kom tilbake til sitt barndomshjem i Mitzpe Hila. Foto: IDF

Fangeutvekslingsavtalen for å få løslatt Gilad Shalit fra Hamas-fangenskap har kostet Israel dyrt. Over tusen palestinske fanger skal slippes fri i bytte mot én israeler, Gilad Shalit. Knapt fem hundre ble sluppet løs da Hamas slapp fri soldaten fra fem års fangenskap 18. oktober. 550 til, som Israel selv skal velge ut, har enda ikke blitt frigjort.

Men nå varsler en av terrorgruppens ledere, Mousa Abu Marzouk, at den andre og siste delen av avtalen vil komme bli gjennomført innen midten av desember. Det skriver Jerusalem Post.

Hvem som skal slippes fri denne runden har Israel til gode å offentliggjøre. Men en komplett liste vil sannsynligvis offentliggjøres noen dager før selve fangeoverføringen finner sted.

Forrige artikkelSuha Arafat bekrefter at Arafat planla intifadaen
Neste artikkelSyria med i UNESCO-komité for menneskerettigheter
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no