IDF angrep treningsleir til Hamas

Etter rakettangrep som gikk dypt inn i Israel torsdag, svarte IDF med å angripe en treningsleir til Hamas i morgentimene fredag.

Israelsk Black Hawk helikopter. (Foto: GPO)
Israelsk Black Hawk helikopter. (Foto: GPO)

Torsdag rammet IDF en framstående terrorleder i Al-Aqsa Martyrbrigader. Assam Subahi Ismail Batash ledet terrorister som planla nye terrorangrep mot Israel fra Gaza via Sinai.

IDF melder fredag morgen at de registrerte et presist treff mot treningsleiren i nattangrepet.

– Skader på sivile ble påført av Hamas-raketter og andre våpenmidler som var lagret i nærheten, og ikke av IDFs angrep, sier Bjørn Hermann, talsmann i IDF, i en pressemelding til norske medier.

Det palestinske nyhetsbyrået Ma’an melder at Bahajat Zaalan (38) ble drept og mellom 13 og 25 personer skadet i forbindelse med det israelske rakettangrepet. Ifølge Ma’an skal det hovedsakelig være snakk om splintskader. Flere av de skadde skal være kvinner og barn.

– IDF beklager skade på sivile mennesker, men gjentar at ansvaret ligger på terrororganisasjonen Hamas, som velger å handle blant sivilbefolkningen og bruker dem som menneskelige skjold, skriver Hermann.

Israelske luftstyrker har også gjennomført en operasjon i Rafah-området sør på Gaza-stripen. IDF bekrefter at to mål ble truffet.

Israel holder Hamas ansvarlig for all terroraktivitet som har sitt utspring fra Gaza-stripen. IDF lover å svare kraftig på alle nye angrep mot israelske innbyggere.

Forrige artikkelSå ble det nok ikke noe palestinsk valg likevel…
Neste artikkel“Død over jødene og Amerika”
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.