16 raketter mot Israel siste døgn

Israel ble angrepet med fire Kassam-raketter lørdag morgen og tolv raketter fredag.

En fortvilt israelsk kvinne under rakettangrep i 2009. (Foto: GPO)
En fortvilt israelsk kvinne under rakettangrep i 2009. (Foto: GPO)

Spenningen på sørfronten fortsetter. De siste rakettene lørdag morgen slo ned i åpne området i områdene Eshkol og Hof Ashkelon.  Det blir ikke rapportert om skader. Terrorgruppen PRC opplyser at de avfyrte tre raketter inn i Israel i morgentimene.

Det siste israelske luftangrepet som blir meldt i israelske medier, rammet et terrormål sør på Gaza-stripen fredag kveld. IDF har ikke gitt noen flere detaljer omkring angrepet, bortsett fra at målet ble truffet med nøyaktighet.

Fredag ble Israel angrepet med totalt tolv raketter. Rakettforsvarssystemet Irondome stanset en rakett som var på vei mot Ashdod fredag ettermiddag.

Forsvarssjef Benny Gantz drøftet fredag situasjonen sammen med de fremste generalene i IDF. Kilder i forsvaret sier både Hamas og Islamsk Jihad – de to største væpnede gruppene på Gaza-stripen – har holdt en lav profil i de siste kamphandlingene. Det er heller de mindre gruppene, som PRC og Fatah al-Islam, som har stått bak.

Les også:

IDF angrep treningsleir til Hamas (fredag)

IDF drepte terrorister, nye rakettangrep fra Gaza (torsdag)

 

Forrige artikkel“Død over jødene og Amerika”
Neste artikkelNetanyahu vil stanse ulovlig innvandring
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.