– Israelske luftangrep mot våpensmuglere i Sudan

Sudanske medier melder om nye israelske aksjoner mot våpensmugling.

Israelske luftstyrker. (Arkivfoto: GPO)
Israelske luftstyrker. (Arkivfoto: GPO)

Israelske luftstyrker skal ha angrepet en gruppe kjøretøy øst i Sudan i forrige uke, ifølge sudanske medier. Tidligere denne måneden skal en lastebil nær grensen til Egypt ha blitt rammet. I et tredje tilfelle skal israelske helikopter og spesialstyrker være observert på en øy utenfor kysten av Sudan.

Alle meldingene blir benektet av Sudans forsvarsstyrker. Det er ikke noen indikasjoner på at et luftangrep fant sted, sier oberst Alsoarma Khaled Saad. Det er mulig Sudan unnlater å bekrefte episodene for å ikke avsløre sin manglende evne til å stanse utenlandske aksjoner innenfor eget territorium.

Israelske myndigheter har verken bekreftet eller avkreftet om aksjonene ble gjennomført. I løpet av de siste årene har det vært ulike rapporter om lignende angrep som Israel skal ha gjennomført for å stanse våpensmugling til militante grupper på Gaza-stripen.

Den sudanske avisen Al-Rakoba, gjengir rimelig detaljerte beskrivelser av angrepet som skal ha funnet sted i forrige uke. Kjøretøyene befant seg i Wadi Allaqi i Hala’ib-regionen, et område som både Egypt og Sudan hevder suverenitet over. En Land Cruiser og en Toyota Hilux ble truffet og to personer drept. Flere skadde personer rømte i retning grensen til Sudan.

Det er også Al-Rakoba som melder om en hendelse på en øy utenfor kysten av Sudan. Her skal to israelske Apache-helikopter ha landet, og israelske spesialstyrker kunne uhindret operere på øya før de returnerte. Det befinner seg en radarstasjon på øya, ifølge Al-Rakoba.

 

Forrige artikkelGod jul og godt nytt år!
Neste artikkelKnesset drøfter folkemordet på armenerne
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.