Løslatt terrorist blir Abbas-rådgiver

Mahmoud Damra, som står bak flere dødelige terrorangrep, er utnevnt til spesialrådgiver for PA-president Mahmoud Abbas.

- Vi har blitt enige om å arbeide som partnere med delt ansvar, forklarte PA-president Mahmoud Abbas torsdag. Foto: Olivier Pacteau, flickr.com.

Damra, som også er kjent som Abu Awad, var en av toppoffiserene i PA-presidentens livvakt-styrke Force 17 da han ble arrestert av israelske sikkerhetsstyrker i mai 2006. De siste ukene har han vært på frifot i Ramallah, etter at han ble løslatt i Gilad Shalit-fangeutvekslingen.

Damra har vært en maktskikkelse i Fatah-bevegelsen helt siden Yasser Arafat og PLO hadde hovedkvarter i Beirut på begynnelsen av 1980-tallet. Han har vært direkte involvert i flere angrep som krevde israelske liv. I 2002 avfyrte han en panservern-rakett mot en israelsk stridsvogn på Vestbredden.

Til tross for Damras blodige fortid, er det ikke første gang Abbas trykker ham til sitt bryst og gir ham æresbevisninger. I mars 2010, mens Damra ennå satt i israelsk fengsel, ble han forfremmet til generalmajor.

Damras nye ansvarsområde blir distriktspolitikk. Det er uklart hvilken kompetanse den tidligere geriljasoldaten har på dette feltet.

 

Abbas møtte terrorister i Ankara

20. desember besøkte Abbas Tyrkias hovedstad Ankara. Her møtte han elleve andre palestinere som ble løslatt i fangeutvekslingen. Blant fangene var Amna Muna, som lurte den israelske tenåringen Ofir Rahum i døden i 2001, og Jihad Ya’amur, som deltok i kidnappingen og drapet på den israelske soldaten Nachshon Wachsman i 1994.

– Det er sjokkerende å se en mann som forteller hele verden at han ønsker fred med Israel dra hele veien til Tyrkia for å møte en foraktelig morder, sier en tjenestemann ved statsminister Benjamin Netanyahus kontor.

– Det gjør meg forbannet, men jeg hadde ingen forventninger til Mahmoud Abbas. Han har alltid sett på Amna Muna som en frihetskjemper, sier Shalom Rahum, faren til tenåringen som ble drept i 2001.

– I et intervju beskrev hun hvordan hun drepte min sønn. Nå er hun på frifot i Tyrkia og har blitt en palestinsk helt, legger Rahum til.

 

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise