Israel er i høy beredskap etter terrorangrep

Etter bomben i New Dehli og angrepsforsøket i Georgia fortsetter israelske utenriksstasjoner å være i høy beredskap. En israelsk etterforskningsenhet er sendt til India.

Høy beredskap. (Illustrasjonsfoto: Rahel Jaskow, flickr.com)
Høy beredskap. (Illustrasjonsfoto: Rahel Jaskow, flickr.com)

Var bombeangrepene et desperat forsøk fra Iran og Hizbollah på å trenge gjennom Israels sikringstiltak etter flere feilslåtte og forhindrede aksjoner, eller var det bare innledningen på en bølge med terror? Ingen kan vite sikkert. Derfor er israelske utenriksstasjoner fortsatt i høy beredskap. Det er også hevet beredskap internt i Israel, og ekstra vakthold ved flyplass, ambassader, postkontorer og andre offentlige steder.

 

Israelske etterforskere til New Dehli

Israel har sent politietterforskere til New Dehli for å delta i jakten på angriperne som såret en israelsk kvinne med en bombe mot hennes bil. Etterretningsminister Dan Meridor sier til israelsk radio at dette markerer starten på en ny realitet for israelere i utlandet.

– Det er ingen tvil om at vi er ved starten av en terrorbølge og vi må være faste bestemte på å stoppe den, sier Meridor. Han er minister med ansvar for Israels hemmelige tjenester.

– Selv om angrepene skjedde i utlandet var de rettet mot Israel, understreker Meridor.

 

Må fortsette å være forberedt på angrep

Dette er ikke slutten på angrep mot israelske liv i inn- og utland, advarer forsvarsminister Ehud Barak.

– Iran og Hizbollah er fast bestemt på å undergrave israelsk dagligliv og angripe israelere over hele verden. Iran og Hizbollah ønsker å skape mange israelske ofre, og vi må fortsette å handle på terrorfronten og fortsette å forberede [oss] på de andre utfordringene som venter på oss, sier Barak, ifølge storavisen Israel Hayom.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise