Trykket stemning i New Delhi

Det var Tali Yehoshua-Koren (bildet) som ble skadet i bombeangrepet i New Delhi mandag. Tali var ansatt på den israelske ambassaden, og konen til forsvarsdepartementets representant i India.

Tali Yehoshua-Koren.
Tali Yehoshua-Koren.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

– Tali er alles venn, sier medarbeidere av bombeofferet til Ha’aretz. Til alt hell slapp hadde ikke Tali barna sine i bilen da bomben eksploderte, og hun slapp fra angrepet med livet i behold. Hun ble utskrevet fra sykehus allerede mandag, etter å ha gjennomgått en operasjon for å fjerne splinter.

Talis indiske sjåfør og to andre indere i en bil i nærheten ble også skadet i angrepet.

Israelske diplomater over hele verden fikk en smertefull påminnelse i går, skriver journalist Barak Ravid. Terrorangrep er alltid en reell trussel.

 

Kondolanser

Kondolansehilsener har strømmet inn til den israelske ambassaden i New Delhi etter bombeangrepet.

– Vi har mottatt telefoner fra de høyeste nivå av [den indiske] regjeringen med kondolanser og tilbud om hjelp, sier David Goldfarb, talsmann ved ambassaden.

I intervjuer med indiske medier understreket ambassadør Alon Ushpiz gang på gang at israelerne føler seg ”fullstendig trygge i India”. Likevel vil livet i India bli vanskeligere for israelske diplomater i framtiden, innrømmer Ravids kilder.

 

Utrygg framtid

– Livet for israelske diplomater i India er ikke lett. Du er alltid omringet av politioffiserer og sikkerhetsvakter. Det er vanskelig, men vi har levd et slags normalt liv. Men det som har vært, vil ikke lenger være mulig, spesielt når man tenker på hverdagslivet til diplomatenes familie, sier en ansatt ved ambassaden.

– Vi vil fortsette å gjøre det som må gjøres, men man må innrømme, spesielt siden vi har familier og barn, at det er skremmende, sier kilden.

 

Forrige artikkel– Ikke stol på verden
Neste artikkelConrad Myrland holder foredrag i Moss: Historien om 33 år med krig mellom Israel og Iran, de siste fekteslag og det kommende klimaks
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.